Lejkersi povukli Gasolov dres: Kobi me je inspirisao

Španac je za Lejkerse igrao od 2008. do 2014, a osvojio je dvije šampionske titule – 2009. i 2010. godine

4362 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su sinoć Memfis sa (112:103), a na poluvremenu je održana ceremonija tokom koje je povučen dres sa brojem 16, koji je nosio legendarni Pau Gasol.

Španac je za Lejkerse igrao od 2008. do 2014, a u tim iz Los Anđelesa je stigao upravo iz Memfisa, gdje je proveo prvih sedam sezona u NBA ligi. Zbog toga je odlučeno da ceremonija bude održana upravo na ovom meču.

Gasol je održao govor na ceremoniji, u kojem se prisjetio perioda provedenog sa Lejkersima, sa kojima je osvojio dvije šampionske titule – 2009. i 2010.

Španski centar je 12. igrač u istoriji kluba čiji se dres nalazi pod svodovima dvorane. Pored njegovog nalaze se i dva koja je nosio Kobi Brajant.

„Mnogo mi nedostaje, ne mogu ništa drugo da učinim nego da budem tu, uz njegovu porodicu. Tako se jedino nosim sa svim. Definitivno me inspirisao i pokazao mi šta treba da radim da bih bio najbolji igrač koji mogu biti - radnu etiku, posvećenost, mentalni sklop - i izazivao me da budem bolji. A ja sam to prihvatio i išao daleko koliko je on želi“, rekao Pau.

Gasol je šest puta bio učesnik Ol-stara.

Bonus video: