Podgorica prva savladala Helios i plasirala se u plej-of ABA2 lige

Ekipa Nebojše Bogavca slavila 79:70

2779 pregleda 3 komentar(a)
Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice savladali su večeras Helios (79:70) u drugom meču "balona" NLB ABA 2 lige u Širokom Brijegu i plasirali se na završni turnir, koji se od 12. do 16. aprila igra u Domžalama.

Crnogorska ekipa je kolo prije kraja regularnog dijela na skoru 8-4, dok je Sloga, koja je prva van zone plej-ofa na 6-6.

Podgorica je večeras nanijela prvi poraz Heliosu ove sezone u regionalnom takmičenju. Ekipa Nebojše Bogavca igra odlično i ovo joj je šesta uzastopna pobjeda ove sezone u NLB ABA2 ligi. Posljednji poraz Podgorica je pretrpjela od TFT-a u decembru na Zlatiboru, a nakon toga je savladala Šenčur, Široki, Goricu, Osijek, Borac i večeras Helios.

Podgorica je u prvoj četvrtini vodila pet razlike (11:6), ali je Helios do kraja tog perioda preokrenuo i vodio osam razlike (24:16), da bi na poluvremenu bilo plus tri za slovenačku ekipu - 43:40.

U drugom poluvremenu je sve bilo na strani ekipe Nebojše Bogavca. Serijom 9:0 Podgorica je povela 49:45 i prednost održavala do kraja meča.

U posljednjem periodu Helios je poslije poena Blaža Mahkovica izjednačio (60:60), ali su Pavle Đurišić i Luka Bogavac Podgorici donijeli pet poena viška - 65:60.

Na dva minuta i 11 sekundi do kraja Podgorica je preko Bejhursta povela 72:63 i pitanje pobjednika je bilo riješeno.

"Momci su večeras bili motivisani i rasterećeni. Ekipa polako sazrijeva, iako je najmlađa u ligi. Očekujem da ovako igramo i u subotu protiv Pelistera i u crnogorskom prvenstvu gdje se borimo za prvo mjesto", rekao je Bogavac nakon meča.

I večeras je najefikasniji bio Luka Bogavac koji igra u sjajnoj formi. Meč je završio sa 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Pavle Đurišić i Viktor Vujisić su ubacili po 12 poena.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Mahkovic sa 16 poena.

Bonus video: