Jokatore spreman za dobar basket i veliku borbu

Finalni turnir održava se 16. septembra u Vašingtonu
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2017. 13:27h

Sve je spremno za spektakl! Finalna faza basket turnira Red Bull Reign održaće se u državi u kojoj se igra i najbolja košarka na svijetu - SAD. Neke od najboljih basketaških ekipa na svijetu će tokom narednih dana u Vašingtonu ukrstiti koplja u sjajnom ambijentu prvog globalnog finala, što je već godinama zaštitni znak ovog turnira.

A kod crnogorskih predstavnika u Vašingtonu sve je spremno već danima unazad, u trenutku razgovora sa kapitenom Jokatorea jedino se čekala viza, ali ni ona nije bila problem.

"Sve je spremno za polazak! Imamo karte, organizatori su isplanirali svaki sekund našeg putovanja i za sada sve djeluje sjajno. Ostaje još samo da vidimo kako će nas dočekati", kaže kapiten najbolje ekipe turnira Red Bull Reign, održanog u Podgorici ove godine, Aleksandar Jović.

Tim Jokatorea će u Americi nastupiti u nešto drugačijem sastavu od onog kojeg smo imali priliku da gledamo u Njegoševom parku.

"Došlo je do promjene u timu, jer iz opravdanih razloga Aleksandar Dobrović i Miloš Radović nisu mogli putovati sa nama. Srećom, dozvoljeno je da promijenimo sastav ekipe, pa su novi članovi Jokatorea Aleksandar Bogojević i Dejan Perović".

Pravila turnira Red Bull Reign su takva da favorizuju atraktivnu, napadačku košarku. U Podgorici je djelovalo da je to nešto što i te kako odgovara Joviću i saigračima.

"Za finalno izdanje turnira radili smo puno na individualnoj pripremi. Imamo odlične napadačke sposobnosti, Aleksandar Bogojević i Nemanja Gavranić su zaista sjajni šuteri, dok ću ja biti zadužen za borbu pod obručom. Na turniru učestvuje 17 zemalja u kojima je košarka izuzetno popularna, pa pretpostavljamo da će i protivnici biti kvalitetne ekipe, međutim, sigurno ćemo u svakom meču ići na pobjedu. Ne idemo tamo turistički, već da pokušamo da prezentujemo podgorički i crnogorski basket na najbolji mogući način!"

Gost Red Bull Reigna već je bila NBA zvijezda Entoni Dejvis, a sigurno će i ove godine basketašima dodatan motiv predstavljati nekoliko poznatih ličnosti koje će prisustvovati finalnom turniru.

"Odlična organizacija, pobjednici turnira iz cijelog svijeta, te samo učešće na takvom događaju, već su dovoljni motivi da damo sve od sebe, ali će sigurno biti veoma zanimljivo vidjeti i neku od NBA zvijezda na tribinama", zaključuje Jović.

Finalni turnir Red Bull Reigna održava se 16. septembra, u glavnom gradu SAD, Vašingtonu, a uz ekipu Jokatorea (Aleksandar Jović, Nemanja Gavranić, Aleksandar Bogojević i Dejan Perović) učestvovaće i najbolje ekipe Srbije, SAD, Argentine, Holandije, Južne Afrike, Bahreina, Novog Zelanda, Južne Koreje, Čilea, Filipina, Turske, Indonezije, Rumunije, Libana, Australije i Kuvajta.

Galerija

Bonus video: