Jovanović: „Živimo” od ofanzivnog skoka, on nam je donio pobjedu

„Drugo poluvrijeme smo počeli dosta bolje u odbrani, a pomogao nam je i ofanzivni skok. Od njega ‘živimo’ ne samo u ABA ligi, već i u Evrokupu, večeras nam je u ključnim trenucima bio jako dobar. Da smo ranije dali lake poene, mogli smo da ranije riješimo meč”, rekao je Vladimir Jovanović nakon pobjede nad Cibonom u Zagrebu (87:83)

4278 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Cibona/Marin Sušić
Foto: KK Cibona/Marin Sušić

Šestu pobjedu zaredom u AdmiralBet ABA ligi, sedmu vezanu u svim takmičenjima, košarkaši Budućnost Volija su upisali na gostovanju Ciboni (87:83).

Podgoričani su gubili 76:70 nepuna četiri minuta prije kraja, ali su zahvaljujući dobrim rolama Trea Bel-Hejnsa i Alfe Kabe u finišu stigli do preokreta i pobjede.

„Krenuli smo jako dobro, ali u tom dobrom početku, koji nije trajao predugo, pokazale su se prve male greške i izbacile nas iz ritma, prije svega šuterskog. U 1. četvrtini smo dopustili nedozvoljeno mnogo ofanzivnih skokova, a najveći problem su bile izgubljene lopte”, rekao je trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Srpski stručnjak je i prije meča upozoravao na kvalitet ekipe koja je prošlog vikenda savladala Crvenu zvezdu.

„Cibona igra dobru košarku i prednosti koristi na pravi način. Pik’en’pop Bundovića sa pozicije pet nas je puno poremetio, jer umije da pogodi u visokim procentima, svaki put nas je kaznio. Kada smo to zatvorili, pojavio se problem sa prodorom igrača Cibone, zato su i imali visok procenat šuta za dva”.

Podgoričani su imali 16 skokova u napadu, posljednji Alfe Kabe je praktično i riješio pitanje pobjednika, jer je dao koš i dodatno bacanje za 83:79 na 16 sekundi do kraja.

„Drugo poluvrijeme smo počeli dosta bolje u odbrani, a pomogao nam je i ofanzivni skok. Od njega ‘živimo’ ne samo u ABA ligi, već i u Evrokupu, večeras nam je u ključnim trenucima bio jako dobar. Da smo ranije dali lake poene, mogli smo da ranije riješimo meč”, zaključio je Jovanović.

Cibona je na nepuna četiri minuta do kraja, 31. poenom Filipa Bundovića, povela 76:70, ali je u finišu bila bezidejna u napadu bez prvog plejmejkera Borne Kapuste, koji je upisao 12 asistencija.

„Odigrali smo dobru utakmicu, ali smo imali velikih problema sa ofanzivnim skokom. Budućnost ih je imala 16, a to je previše da biste igrali sa ovakvom ekipom. Cijelo vrijeme smo bili tu, Bundović je imao sjajnu utakmicu. Ne samo što je pogađao i kreirao, već je na njemu bila bazirana odbrana, pa su ostali imali više prostora. Ali, nakon petog faula Kapuste nismo mogli da organizujemo igru, nije bila tečna kao sa njim”, rekao je trener Cibone Josip Sesar, čiji tim već sjutra igra meč hrvatskog šampionata sa Škrljevom.

Bonus video: