Sutjeska protiv Sloge igra direktan meč za odlazak u plej-of

Utakmica u Širokom Brijegu počinje u 18 časova. Ko pobijedi ide na završni turnir

2321 pregleda 4 komentar(a)
Darko Vujačić, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Darko Vujačić, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske danas (18) igraju treći i najbitniji meč na "balonu" NLB ABA2 lige u Širokom Brijegu.

Nikšićani regularni dio završavaju utakmicom sa Slogom, nakon koje će biti poznat posljednji učesnik plej-ofa u Domžalama. Ekipa Darka Vujačića je na skoru 7-5, Sloga na 6-6. Računica je jasna - ko pobijedi ide na završni turnir.

Sutjeska će i na ovom meču igrati bez Miloša Koprivice, koji se povrijedio na utakmici sa Zlatiborom. Trener Vujačić poručuje da je ekipa svjesna značaja meča, te da čitava sezona u NLB ABA2 ligi staje u predstojećih 40 minuta.

„Znamo kakva je situacija i kako smo došli na ovaj ‘balon’. Maltene smo na svaki dolazili oslabljeni. U ovom posljednjem smo i u najlošijoj situaciji, a onda nam se na meču sa Zlatiborom desilo ovo sa Koprivicom. Bićemo oslabljeni, ali smo svjesni šta smo sve do ovog ‘balona’ uradili. Uložen je veliki trud, momci su, noseći se sa svim problemima, dali sve od sebe da bi došli do što boljeg rezultata“, rekao je u najavi meča Vujačić.

I Sutjeska i Sloga su izgubili mečeve u Širokom Brijegu. Nikšićani su poraženi od Zlatibora i Krke, a ekipa iz Kraljeva od Heliosa i Pelistera.

„Sigurno je da ćemo ući maksimalno motivisani. Svjesni smo situacije da nas pobjeda vodi među osam najboljih. Mislim da smo to po prikazanoj igri do sada i zaslužili. Nadam se da će glave biti mirne, spremne i da će ekipa energetski odgovoriti, kao protiv Krke, kada smo jako krenuli u odbrani. To je recept – da odigramo jaku, čvrstu odbranu svih 40 minuta. Čitava sezona u ABA2 ligi staje u tih 40 minuta. Nadamo se povoljnom rezultatu i prolasku“, poručio je Vujačić.

Bonus video: