Derbi - ko zna kad

Predsjednički izbori odgađaju duel Budućnost Volija i Partizana, novi termin najvjerovatnije nakon kraja regularnog toka

15121 pregleda 2 komentar(a)
Duel Aleksandra Lazića i Tristana Vukčevića na utakmici u Beogradu, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Duel Aleksandra Lazića i Tristana Vukčevića na utakmici u Beogradu, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Derbi 22. kola AdmiralBet ABA lige, između Budućnost Volija i Partizana, neće se igrati u nedjelju, 19. marta.

Razlog je održavanje predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, a kako je „Morača” izborno mjesto, odlučeno je da dođe do pomjeranja.

I tu se došlo do problema - Partizan nije pristao da igra dan ranije, jer u četvrtak gostuje Anadolu Efesu u Evroligi, a Budućnost ne može u ponedjeljak, jer već u utorak dočekuje Gran Kanariju u Evrokupu.

Iz rukovodstva ABA lige je predložen drugi termin u aprilu, koji je Budućnost morala da odbije, jer će tada igrati u osmini finala Evrokupa.

Zbog toga kao najrealnija opcija ostaje da se duel Budućnosti i Partizana igra kada se završi ligaški dio sezone.

Problem je samo što bi to moglo da utiče na regularnost, jer će Budućnosti taj meč značiti za treće, a Partizanu možda i za 1. mjesto, ako sjutra dobije „vječiti derbi” sa Crvenom zvezdom.

Šta god da se odluči, niko od zainteresovanih strana neće moći da kaže ni riječ, jer se utakmica Cedevita Olimpije i Crvene zvezde, rivala „plavih” za treće, odnosno „crno-bijelih” za 1. mjesto, još nije odigrala, a trebalo je da bude sredinom oktobra.

Bonus video: