Pavićević: Čestitke igračima na svemu što su uradili

„Poslije prvog poluvremena sam se, iskreno, plašio, jer smo primili 55 poena. Kad razigrate tako dobru napadačku ekipu, onda je to teško zaustaviti. Međutim, u 2. poluvremenu smo odigrali bolju odbranu i hrabro u napadu”, naglasio je Mihailo Pavićević nakon pobjede nad Borcem iz Čačka (104:99)

4649 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Pobjedom nad Borcem (104:99), Mornar je napravio ključni korak ka opstanku.

Tim Mihaila Pavićevića sada ima dvije pobjede više od Čačana, tri od MZT-a, a od obje ekipe ima bolji međusobni skor i utakmicu više do kraja - šest naspram pet.

Veoma važan meč u „Topolici” riješio je Balša Živanović, koji je u seriji 13:0 za 104:94 dao 11 poena.

„Opasno je kad se stavi pritisak na igrače, jer je pitanje kako ko može da pritisak da izdrži. U svlačionici sam im rekao da od njih tražim samo jedno - da daju sve od sebe, da u odbrani igraju što je moguće čvršće, da ne dozvolimo lake poene, a u napadu pametno i hrabro. Rekao sam im da nema pritiska na njima, da je moja stoodstotna odgovornost za sve loše. Nakon ovako završenog meča mogu da im čestitam na svemu što su uradili”, rekao je Pavićević.

Borac je dugo prijetio, u meču bez odbrana vodio 94:91 u 35. minutu, ali je tada stao.

„Borac je došao vrlo raspoložen, ima veliki napadački potencijal. Poslije prvog poluvremena sam se, iskreno, plašio, jer smo primili 55 poena na domaćem terenu, i kad razigrate tako dobru napadačku ekipu, onda je to teško zaustaviti. Međutim, u 2. poluvremenu smo odigrali bolju odbranu i hrabro u napadu”, naglasio je iskusni stručnjak.

Bonus video: