Novo pomračenje Ivanovićeve zvezde, Partizan od minus 20 do suverenog 1. mjesta u ABA ligi

Tim Željka Obradovića u derbiju 21. kola regionalnog takmičenja slavio 92:81

11988 pregleda 21 komentar(a)
Kreator preokreta: Jam Madar na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Kreator preokreta: Jam Madar na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

AdmiralBet ABA liga ima novog lidera - Partizan.

Iako je djelovalo da će Crvena zvezda riješiti praktično sve dileme oko 1. mjesta pred plej-of, jer je u 2. četvrtini tri puta stizala do plus 20, „crno-bijeli” su je pregazili u 2. poluvremenu, slavili 92:81 i stekli realne šanse da plej-of dočekaju sa čelne pozicije.

Fakundo Kampaco je fenomenalno počeo meč, bio nerješiva enigma za tim Željka Obradovića, a trojkom o tablu, na isteku napada, povisio je na 44:24 na tri minuta do kraja poluvremena.

Bilo je i 46:26 i 48:28, pa je Partizan mogao da bude srećan što je na veliki odmor otišao sa „samo” minus 14 (34:48), a Kampaco je dao 21 poen za „crveno-bijele”.

Tim Duška Ivanovića je, međutim, po ko zna koji put ove sezone imao pomračenje. Partizan je brzo smanjio na 58:51, Zvezda vratila dvocifrenu razliku (62:51) i tada se ugasila.

Na krilima Jama Madara, Zeka Ledeja i Matijasa Lesora, Partizan je u finišu 3. i početkom posljednje četvrtine napravio seriju 18:0, poveo 76:66 i tada je pobjednik bio poznat.

Šta više, da u finišu kola koja su nezadrživo krenula nizbrdo nije zaustavio Luka Mitrović, Zvezda je mogla da izgubi ubjedljivije od 16 razlike, koliko je dobila prvi derbi u ABA ligi (90:74), čime bi i definitivno mogla da se oprosti od 1. mjesta pred doigravanje.

Ovako može da se nada da će njen najveći rival negdje kiksati u posljednjih pet kola, a najveće iskušenje imaće protiv Budućnost Volija u Podgorici.

Lesor je bio igrač meča sa 27 poena, Ledej je ubacio 17, a Dante Egzum 15.

Kampaco je ostao na 21 poenu iz 1. poluvremena, Mitrović je dao 17, a dva Nikola Ivanović, koji je u posljednjoj četvrtini zamijenio omalenog Argentinca.

Meč je imao i nastavak, jer je Lesor nasrnuo na Filipa Petruševa i dva puta ga udario. Njih dvojica su imala „bliski susret” i tokom posljednje četvrtine.

Bonus video: