Obradović: Izvinjavam se Petruševu, apsolutno je nepotrebno ono što je uradio Lesor

"Da li je bilo nešto prije toga - ne znam. Pogledaćemo snimak, pa ćemo vidjeti. Ako je i bila neka provokacija, to nije razlog da se onako reaguje na kraju utakmice, ako mene pitate", dodao je Obradović

6077 pregleda 5 komentar(a)
Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović
Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa drugo poluvrijeme derbija protiv Crvene zvezde odigrala sa većom željom i pametnije i istakao da je ponašanje Matijasa Lesora poslije utakmice bilo bespotrebno.

"Utisak je da smo gledali dva različita poluvremena. U prvom smo igrali bez energije, bez pameti, prilično statično. Poslije nekoliko minuta sam probao da promijenim odbranu, ali informacije nikako nisu dopirale do igrača", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

"Na poluvremenu sam probao da objasnim igračima gdje su bile greške, ali i oni sami da kažu šta misle da treba da se promijeni. Par njih je izašlo i apsolutno smo se složili da neke stvari treba da izgledaju drugačije", dodao je on.

Košarkaši Partizana pobijedili su sinoć na svom terenu ekipu Crvene zvezde 92:81, u derbi utakmici 21. kola ABA lige. Crno-bijeli su u prvom poluvremenu gubili sa 20 poena razlike, ali su u nastavku preokrenuli rezultat.

"Drugo poluvrijeme - druga energija, druga želja. Osvojena lopta i koš Madara na kraju treće četvrtine, ali takve dvije trojke je dao i Kampaco, na nevjerovatan način, to je kvalitet. To nije problem što smo primili tri poena, već što smo pravili nepotrebne faulove, maltene na centru i on je to pretvarao u lake poene", rekao je Obradović.

Obradović je čestitao svojim igračima na vjeri i na upornosti u drugom poluvremenu.

"Na tome što smo shvatili kako treba da igramo odbranu i što smo odigrali neuporedivo pametnije", naveo je on.

Kraj utakmice obilježio je sukob Matijasa Lesora i Filipa Petruševa, a trener Partizana je istakao da je to što je njegov igrač uradio bilo potpuno bespotrebno.

"Lesor je nevjerovatan čovjek, sa nevjerovatnom energijom koji daje nevjerovatne stvari ekipi, u svakom pogledu. U košarkaškom, sportskom i ljudskom smislu. Rekao sam mu, sada ću to da ponovim ovdje - apsolutno je nepotrebno ono što je uradio na kraju i kao trener moram da se izvinim Filipu Petruševu zato što ga je Lesor dva puta odgurnuo na kraju utakmice", rekao je Obradović.

"Da li je bilo nešto prije toga - ne znam. Pogledaćemo snimak, pa ćemo vidjeti. Ako je i bila neka provokacija, to nije razlog da se onako reaguje na kraju utakmice, ako mene pitate", dodao je on.

Trener košarkaša Zvezde Duško Ivanović je na konferenciji rekao je njemu poslije ovog derbija najvažniji osjećaj koji imaju on i njegov tim, a to je da su sigurni da će pobjediti Partizan u ABA ligi.

"Ja nikad sebi nisam dozvolio da pričam na način da znam šta neko drugi misli. Ja vjerujem u svoj tim, kao što sam uvijek vjerovao", rekao je Obradović.

"Imamo sezonu kakvu imamo, u Evroligi je trenutak gdje zavisimo od nas samih, što je dobra pozicija, jer je raspored težak. U ABA imamo pobjedu više, sad treba da probamo da je odbranimo i da imamo prednost domaćeg terena. Kako god, u plej-ofu se zna, energija, želja i hladne glave. Da ponovim, da li ste čuli od mene da govorim o tome šta neko drugi misli. Ako neko misli da je to normalno, onda šta da radim", naveo je Obradović.

Bonus video: