U Trentu za nastavak niza i borbe za broj 4

Tim Vladimira Jovanovića večeras (20 časova) traži pobjedu na sjeveru Italije, kojom bi ostao u igri za osminu finala Evrokupa u “Morači”

4048 pregleda 0 komentar(a)
Tre Bel-Hejns na prvoj utakmici sa Trentom, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Tre Bel-Hejns na prvoj utakmici sa Trentom, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Pobjedom nad Hapoelom iz Tel Aviva, te porazima direktnih konkurenata Pariza i Promiteasa, Budućnost Voli je ostala u igri za 4. mjesto u grupi B Evrokupa, koje donosi prednost domaćeg terena u osmini finala.

Tim Vladimira Jovanovića ima skor 9:6, baš kao i francuski i grčki tim, ali od njih je gori u međusobnim duelima i biće mu potrebna makar dva trijumfa u preostala tri kola, a možda i sva tri, da bude među četiri najbolja. S obzirom na to da u samoj završnici grupne faze igra sa dvije najbolje ekipe grupe B, Gran Kanarijom u “Morači” i Turk Telekomom u Ankari, Budućnost večeras (20 časova) nema izbora - mora da pobijedi otpisani Trento da bi ostala u igri.

Jedan od aduta “plavih” biće probuđeni Kameron Rejnolds, koji se vraća u dvoranu u kojoj je prošle sezone bio miljenik navijača.

- Super je vratiti se. Trento je lijepo mjesto, ali to je samo još jedna utakmica. Biće lijepo vidjeti poznata lica ljudi koje sam upoznao tokom boravka prošle sezone, ali baš kao i ja i oni žele da pobijede, tako da mi je to na umu - rekao je 28-godišnji krilni košarkaš.

Američki šuter ne očekuje lak zadatak.

- Biće teška utakmica, kao svaka u Evrokupu. Trento ima dobre igrače i odličan je protivnik. Naša obaveza je da od početka meča izađemo čvrsto. Moramo da iskoristimo dobru odbranu da podstaknemo napad, kao što smo radili ove sezone - poručio je Rejnolds.

Poslije pobjede u trileru nad Cibonom u Zagrebu, podgorička ekspedicija se nije vratila u Crnu Goru, već produžila ka Italiji.

- Trento, bez obzira na samo dvije pobjede u Evrokupu, u velikom broju utakmica je bila ravnopravan protivnik. Bekovska linija je kvalitetna, prije svih tu su iskusni domaći igrači, pojačani internacionalcima, od kojih je Kroford igrao i Evroligu. Donekle su i atipični, jer je na “petici” Etkins, koji dosta širi napad šutirajući “duge dvojke” i za tri. Ne bi trebalo, naravno, zaboraviti ni Gražulisa - istakao je Jovanović.

Budućnost je, računajući i Kup Crne Gore, u seriji od sedam pobjeda i želi da je nastavi.

- S obzirom na to da smo na drugom vezanom gostovanju, mislim da je presudna stvar da budemo na visokom energetskom nivou. Vrlo je bitno da izađemo na teren i svih 40 minuta igramo u dobrom intenzitetu. Trento u igračkom kadru, bez obzira na poziciju, ima kvalitet da dobije svakog u našoj grupi Evrokupa - naglasio je srpski stručnjak.

Bonus video: