Mornar u Splitu, Pavićević: Lakše se diše poslije Borca, ali još ništa nije gotovo

"Split je odlična ekipa koja je umalo na svom parketu pobjedila Partizan, a na nama je da probamo da dođemo do još jednog trijumfa i da se približimo onome što smo zamislili", rekao je trener Barana

1736 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Mediapro
Foto: KK Mornar/Mediapro

Mornar je u nedjelju pobjedom nad Borcem praktično osigurao opstanak u Admiralbet ABA ligi, ali nema vremena da slavi niti ima šta da slavi dok situacija na tabeli ne bude kristalno jasna.

U 22. kolu regionalnog takmičenja Barani idu na megdan Splitu i jure osmi trijumf u sezoni - ako slave u petak u Gripama (18 sati) onda bi bili stvarno blizu cilja...

"Poslije pobjede protiv Borca u prošlom kolu se lakše diše, ali još uvijek nismo osigurali opstanak. Split je odlična ekipa koja je umalo na svom parketu pobjedila Partizan, a na nama je da probamo da dođemo do još jednog trijumfa i da se približimo onome što smo zamislili", rekao je trener Mihailo Pavićević.

Nemanja Vranješ je bio jedan od junaka trijumfa nad Borcem, upisao je 16 poena.

"Imamo još šest utakmica i realne šanse da i naredne godine budemo učesnici ABA lige. Split igra odlično na svom terenu, a na nama je da mu otežamo napadački potencijal dobrom odbranom", istakao je Vranješ.

Splićani se bore za plasman u plej-of - trenutno su deveti na tabeli, imaju dvije pobjede manje od osmoplasiranog SC Derbija.

"Utakmica je izuzetno bitna za oba tima kako bismo izblegli bilo kakav stres, tako da će obje ekipe dati sve za pobjedu. Mornar se nakon odlaska Fetsa Rasela pojačao, doveo nekoliko igrača koji su ga jako dobro zamijenili. Ima širinu, svih 12 igrača može da donese poene i uvijek se nađe neko ko je raspoložen", kazao je trener Splita Srđan Subotić.

Bonus video: