SC Derbi gostuje Zvezdi, Žakelj: Rasterećeni smo, moramo da odgovorimo na njihovu agresivnu igru

Meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" u okviru 22. kola Admiralbet ABA lige igra se večerasn od 19 časova

3436 pregleda 0 komentar(a)
Flečer Megi, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Flečer Megi, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija (19 h) gostuju Crvenoj zvezdi u 22. kolu Admiralbet ABA lige.

Do kraja regularnog dijela sezone je ostalo još pet kola, a "studente" očekuje paklen raspored - nakon utakmice sa aktuelnom šampionom, slijede mečevi protiv Budućnost Volija, Cedevita Olimpije, FMP-a i Igokee.

Ekipa Andreja Žakelja je na osmoj poziciji sa skorom od 10 pobjeda i 11 poraza i još nije obzebijedila mjesto u plej-ofu.

"Čeka nas Evroligaška ekipa sa odličnim pojedincima. Prepoznatljivi su kao tim koji igra agresivnu, fizički izuzetno zahtjevnu košarku. Sa skraćenim rosterom ćemo morati da nađemo način kako da odgovorimo na tu agresivnost i fizičku dominaciju. Međutim, ulazimo u utakmicu potpuno rasterećeni i motiv i energija protiv takvog tima ne bi smjeli da dolazi u pitanje", rekao je u najavi meča Žakelj.

U prvom meču ove sezone Zvezda je u "Morači" slavila 92:76.

"Veoma smo uzbuđeni što ćemo igrati protiv evroligaškog tima. Vjerujem da ćemo izaći veoma motivisani i spremni za igru. Želimo da dokažemo da možemo biti na najvećem nivou u ABA ligi. Vjerujem da i pored problema koje imamo u rosteru možemo odigrati dobar meč u Beogradu", kazao je Flečer Megi.

Bonus video: