Žakelj: Bez tri igrača u rotaciji se vrlo teško oporaviti kada krenemo nadolje; Ivanović čestitao jedinom novinaru

„Veliki je umor, teško nam je da treniramo, jer nas nema za pet na pet, ali je bitno da se borimo i sigurno da ćemo izgledati bolje kada nam se vrate igrači”, naglasio je Andrej Žakelj nakon poraza na gostovanju Crvenoj zvezdi

5247 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Seriju od pet paklenih utakmica u finišu sezone, u kojoj će pokušati da sačuvaju mjesto u plej-ofu, košarkaši SC Derbija su otvorili očekivanim porazom od Crvene zvezde (90:70),

U timu Andeja Žakelja nije bilo dva člana startne postave, Lorena Džeksona i Andrije Slavkovića, kao i prve zamjene na centarskim pozicijama, Vasilija Baćovića, pa senzacija nije ni mogla da se očekuje.

„Čestitam Zvezdi na pobjedi. Momci su dali maksimum u situaciji u kojoj smo, dok je snage i koncentracije možemo da igramo i protiv boljih od nas. Bez tri-četiri igrača u rotaciji se vrlo teško oporaviti kada krenemo nadolje”, istakao je Žakelj.

U odsustvu Džeksona, šansu je na poziciji plejmejkera dobio 19-godišnji Danilo Ivanović i upisao devet poena i tri skoka.

„Mlađi su dobili malo više prilike, zadovoljan sam pristupom. Bilo je padova, pogotovo u skoku, u kojem nismo mogli da pariramo. Veliki je umor, teško nam je da treniramo, jer nas nema za pet na pet, ali je bitno da se borimo i sigurno da ćemo izgledati bolje kada nam se vrate igrači”, naglasio je Žakelj.

Duško Ivanović sa Lukom Vildosom
Duško Ivanović sa Lukom Vildosomfoto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović je pohvalio rivala, ali i svoje igrače.

„Igrali smo protiv izuzetno talentovane ekipe, koja igra brzu, modernu košarku, bori se. Odigrali smo veoma dobro i da nismo imali pad koncentracije kod nekih igrača i želju da u pojedinim trenucima igramo za publiku, mislim da bi utakmica bila kompletna. Te dvije stvari su malo pokvarile utisak, ali smo se borilio, htjeli, bili fokusirani. Zadovoljan sam igrom”, rekao je 65-godišnji Bjelopoljac.

Na tribinama dvorane „Aleksandar Nikolić” je po zvaničnom podatku bilo 1.458 gledalaca (čini se da ih je bilo manje), a u pres sali samo jedan novinar.

„Zaista hvala našoj divnoj publici, koja je došla u malom broju, ali to su pravi navijači. Isto kao i gospodin novinar koji je došao. Čestitam, trebalo bi doći kad su malo gore utakmice i kad se slabije igra, a ne samo kad su veliki mečevi. Svaka ti čast”, obratio se iskusni stručnjak jedinom predstavniku „sedme sile”.

Bonus video: