Morantu istekla suspenzija, može da se vrati na teren

Očekuje se da će Morant biti na klupi u večerašnjoj utakmici protiv Dalasa

2330 pregleda 0 komentar(a)
Morant, Foto: Reuters
Morant, Foto: Reuters

Košarkaš Memfisa Dža Morant može da se vrati u ekipu pošto mu je istekla suspenzija od osam utakmica u NBA ligi, nakon što je mahao pištoljem u noćnom klubu.

Očekuje se da će Morant biti na klupi u večerašnjoj utakmici protiv Dalasa. Njegov klub naveo je da on neće igrati jer se vraća u takmičarsku formu.

Grizliji su naveli da je Morant vježbao i spremao se za povratak, a trener Tejlor Dženkins rekao je da bi volio da je košarkaš radio sa ekipom ili makar učestvovao u šuterskom treningu prije nego što se vrati utakmicama.

Morant je van ekipe od 4. marta kada se uživo uključio putem Instagrama i pokazao kako maše pištoljem u striptiz klubu u Koloradu poslije utakmice sa Denverom. Morant je tada propustio četiri utakmice, a poslije sastanka sa komesarom lige Adamom Silverom, 15. marta objavljena je suspenzija koja je uključivala i prvih šest utakmica koje je Morant propustio.

Istragom je utvrđeno da je Morant pod dejstvom alkohola držao vatreno oružje, ali nije dokazano da je pištolj njegov. NBA nije utvrdila da li je Morant imao pištolj na ljetu iz Memfisa u Denver niti da li ga je imao u bilo kojem objektu lige.

Poslije svoje istrage, policija u Koloradu je zaključila da nema razloga da optuži Moranta za krivično djelo, nakon što je ispitala okolnosti sa snimka.

U izjavi za ESPN Morant je 15. marta rekao da pištolj nije njegov i da preuzima punu odgovornost za svoje postupke.

Suspenzija ga je koštala 669.000 dolara plate, a rekao je da je tokom pauze išao na savjetovanje.