Bokan držao igrače i stručni štab 52 minuta u svlačionici, Jovanović poručio: Ovakva utakmica zahtijeva pozornost svih

Ozbiljna situacija u Budućnost Voliju nakon najubljedljivijeg poraza u „Morači” u Evrokupu u istoriji kluba - 64:89 protiv Gran Kanarije

28648 pregleda 39 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Tačno 55 minuta nakon što je sirena označila kraj utakmice sa Gran Kanarijom, Vladimir Jovanović je izašao iz svlačionice Budućnost Volija.

Tri minuta prije njega je sastanak sa stručnim štabom i igračima završio predsjednik Dragan Bokan, koji je bio ljut zbog najtežeg poraza u Evrokupu u „Morači”.

U holu najveće crnogorske dvorane je samo u prolazu rekao da nikakva odluka nije donijeta, ali se u narednim danima mogu očekivati kazne za ekipu.

I 49-godišnji Čačanin je bio razočaran.

„Loša utakmica svih 40 minuta. Prvo poluvrijeme iz Trenta nas je pratilo i ovdje, bio je jako loš pristup u odbrani, dozvolili smo mnogo lakih šuteva, a Gran Kanarija je imala gotovo 60 odsto šuta za tri u 1. poluvremenu. Gosti su našli odličan ritam u napadu i držali ga do kraja. Nisam uspio da nađem petorku koja bi bila odbrambeno čvršća, kako bismo postigli lake poene. Čak i kad bismo to uspijevali, promašivali smo neka polaganja”, rekao je Jovanović.

Na pitanje da li je Bokan neku odluku, šef stručnog štaba je odgovorio:

„Nema odluka, a da li biti pričajte sa predsjednikom. Ovakva utakmica zahtijeva pozornost, ne samo mene kao trenera, već čitavog kluba. To nije ni prvi ni posljednji put. Nadam se da ćemo izaći iz ovoga. Prije 10 dana sve je bilo sjajno, ali se sve okrenulo za 180 stepeni. Moramo da odreagujemo kako bi trebalo”.

Trener Gran Kanarije Jaka Lakovič je, razumljivo, bio srećan i zbog igre i zbog činjenice da je njegov tim na korak od statusa najbolje ekipe u grupnoj fazi i prednosti domaćeg terena u cijeloj nokaut fazi.

„Čestitke igračima na veoma dobroj utakmici. Otvorili smo meč veoma dobro, poraslo nam je samopouzdanje zbog dobre odbrane, a onda smo ga još podizali napadom. Nismo se osvrtali, ostali smo agresivni u odbrani i imali veoma dobre procente šuta. Imali smo 26 asistencija, to pokazuje da je timska igra bila sjajna”.

Bonus video: