Ko umjesto Tanjevića: Radonjić i Ivanović, želje ili realnost?

Potpuno je logično da su Radonjić i Ivanović, i Tanjevićeve i želje čelnika KSCG, jer su njih dvojica najbolje što Crna Gora ima
93 pregleda 10 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Aba-liga.com
Dejan Radonjić, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 14.09.2017. 12:15h

"Imam želju da nastavim, ali ja bih ovo dao samo (Dejanu) Radonjiću ili (Dušku) Ivanoviću".

To je Bogdan Tanjević rekao u ponedjeljak na podgoričkom aerodromu, po povratku iz Istanbula.

Tanjević više nije selektor, a kandidate koje je pomenuo nije predložio samo kao sada bivši trener nacionalnog tima, i čovjek od autoriteta, već i kao predsjednik Trenerske košarkaške organizacije.

Dakle, kao čovjek, koji, po funkciji, koju će i ubuduće obavljati, ima apsolutno pravo (i obavezu) da predlaže.

Potpuno je logično da su Radonjić i Ivanović, i Tanjevićeve i želje čelnika KSCG, jer su njih dvojica najbolje što Crna Gora ima.

I obojica su slobodni na "tržištu", trenutno bez kluba.

Radonjić je već obavljao posao selektora i sa Crnom Gorom igrao na Evropskom prvenstvu 2011. godine

Međutim, od litvanskog Alitusa do danas - stekao je reputaciju jednog od najboljih i najperspektivnijih evropskih trenera, kome nacionalni tim možda jeste izazov, ali kome je prioritet svakodnevni posao, na najvećoj sceni.

Ivanović je odavno u top evropskom rangu, a do sada je više puta isticao da je rano za priču oko preuzimanja naše nacionalne selekcije.

Prije dvije godine on je bio najozbiljniji kandidat, ali do dogovora nije došlo. On je, međutim, nedavno u intervjuu za Televiziju Vijesti, kazao da ima želju da bude selektor Crne Gore.

“Ja se nadam da ću imati mogućnost da vodim reprezentaciju Crne Gore. Nije bilo vrijeme za to, moja želja je da budem selektor Crne Gore”, kazao je Ivanović za Televiziju Vijesti

Treći kandidat, za sada, i ne postoji.

Sve, ipak, zavisi od Radonjićevih i Ivanovićevih ambicija, ali možda i želje da pomognu nacionalnom timu, koga za dva mjeseca očekuju nove takmičarske obaveze, početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bonus video: