Jelena Dubljević na fajnl-foru Evrolige

Dubljevićeva je sezonu počela u drugom turskom klubu, Ormanu, ali je prije dvije sedmice prešla u Čukurovu. Djevojka koja je sa LA Sparksima osvojila šampionski prsten u WNBA, tako će u smiraj karijere imati i šansu da prigrabi trofej u Evroligi...

7639 pregleda 7 komentar(a)
Jelena Dubljević na večerašnjoj utakmici sa Burgom, Foto: FIBA
Jelena Dubljević na večerašnjoj utakmici sa Burgom, Foto: FIBA

U svojoj oproštajnoj sezoni, Jelena Dubljević će igrati na fajnl-foru Evrolige.

Najbolja crnogorska košarkašica svih vremena je u majstorici četvrtfinala sa svojom Čukurovom stigla do rutinske pobjede nad francuskim Burgom - 91:63.

Nakon izjednačene 1. četvrtine, u Mersinu se sve pitao domaći tim, za koji je 35-godišnja Nikšićanka upisala devet poena, tri skoka, dvije asistencije i ukradenu loptu za 18 minuta i 40 sekundi.

Osim Čukurove, večeras su vizu za fajnl-for osigurali i italijanski Skio i češki USK Prag, koji su pred svojim navijačima savladali španske Perfumerijas Avenidu (74:66), odnosno Valensiju (62:53).

Prvi je do završnog turnira stigao Fenerbahče, koji se u reprizi prošlogodišnjeg finala osvetio mađarskom Šopronu i slavio 2:0 u seriji.

Dubljevićeva je sezonu počela u drugom turskom klubu, Ormanu, bila najbolja igračica tog tima (prosječno 15,7 poena, 11,6 skokova, 3,7 asistencija i 1,5 ukradenih lopti), ali je prije dvije sedmice prešla u Čukurovu. Djevojka koja je sa LA Sparksima osvojila šampionski prsten u WNBA, tako će u smiraj karijere imati i šansu da prigrabi trofej u Evroligi...

Tim iz Mersina će u polufinalu igrati sa USK Pragom, dok će se Fenerbahče sudariti sa Skiom. Fajnl-for je od 14. do 16. aprila, a domaćin će naknadno biti određen.

Bonus video: