Zvezda odigrala po želji susjeda, Partizanu pomogla i Alba

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su u Beogradu Baskoniju u 30. kolu Evrolige - 74:63

9029 pregleda 3 komentar(a)
Ekipa Duška Ivanovića nema prava na kiks u nadi u plej-of, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Ekipa Duška Ivanovića nema prava na kiks u nadi u plej-of, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su u Beogradu Baskoniju u 30. kolu Evrolige - 74:63

Izabranici crnogorskog trenera su loše ušli u utakmicu, gubili su u u drugoj četvrtini sa 35:24, ali su serijom 13:0 došli do dva poena prednsoti. Uspjeli su potom da odigraju odlično za 13. trijumf "crveno-bijelih" u Evroligi.

Pobjedom je Zvezda napravila i veliku uslugu Partizanu, pošto je sada Baskonija na polovičnom učinku, po 15 pobjeda i poraza a "crno-bijeli" imaju utakmicu manje i pobjedu više (16:13). Partizan je na pragu plej-ofa.

U pobjedi Zvezde koju je osigurala trojka Sefana Markovića na 1,51 minut do kraja, najefikasniji je bio Nemanja Nedović sa 20 poena, Bentli je ubacio 12 a Dobrić 10 poena. Amerikanac Hasan Martin je uz 10 poena imao i osam skokova, uz samo jedan promašaj.

Kod gostiju samo dvojica dvocifrenih, Tompson 15 i Giedraitis 10 poena.

A uslugu ekipi Željka Obradovića napravila je i Alba, koja je u finišu preokrenula uatkmicu u Berlinu i savaldala dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, Anadolu Efes - 95:93. Ekipa Ergina Atamana će teško uspjeti da uopšte dođe do plej-ofa.

Naturalizovani hrvatski reprezentativac, Džajlen Smit sa 25 poena je bio najbolji u ekipi iz Berlina, Vasilije Micić je na drugoj strani ubacio 30.

Barselona je slavila na gostovanju Panatinaikosu - 88:74.

Nikola Mirotić je bio najefikasniji i bez promašaja za dva poena, ukupno 26, uz polovičan učinak za tri poena (8-4).

Veliki korak ka doigravanju napravio je Makabi Tel Aviv, trijumfom na gostovanju Asvelu - 85:67. To je za Ponos Izraela četvrti trijumf u nizu.

Bonus video: