„Plavi” se vade u gradskom derbiju

Košarkaše Budućnost Volija nakon debakla od Gran Kanarije u Evrokupu čeka duel sa SC Derbijem (21 sat) u 23. kolu AdmiralBet ABA lige

2716 pregleda 0 komentar(a)
Popović i Drežnjak u prvom derbiju odigranom u oktobru prošle godine, Foto: KK Budućnost Voli
Popović i Drežnjak u prvom derbiju odigranom u oktobru prošle godine, Foto: KK Budućnost Voli

Nakon debakla u Evrokupu i poraza od Gran Kanarije, košarkaše Budućnost Volija večeras od 21 čas čeka podgorički derbi - duel sa SC Derbijem u 23. kolu AdmiralBet ABA lige.

Tim Vladimira Jovanovića je ranije obezbijedio plasman u plej-of i bori se za treće mjesto na tabeli, dok “stundenti” jure doigravanje i svaka utakmica im je kao malo finale do kraja regularnog dijela.

"SC Derbi je talentovan tim, koji je na pragu da ostvari svoje zacrtane ciljeve, prije svega plasman u plej-of. Podigao je formu, igra jako dobro i riječ je o ekipi koja je spoj mladosti i iskustva. Naš rival se oslanja na kvalitetne i iskusne domaće igrače, kojima pomažu stranci Danilo Tasić i Flečer Megi, koji spada u krug možda i najboljih šutera u ABA ligi", rekao je Jovanović.

Jovanović od ekipe očekuje da ozbiljno pristupi utakmici, nakon veoma loše partije protiv Gran Kanarije.

"Mi moramo ozbiljno da pristupimo ovom meču. Nadam se da čvrstom odbranom možemo da dođemo do pobjede", naglasio je srpski stručnjak.

U prvom meču ove sezone Budućnost je slavila 88:76. “Plavi” nakon 22 kola imaju skor 15-6, kao i Cedevita Olimpija, od koje je crnogorski šampion bolji u međusobnom skoru.

"Definitivno moramo da izađemo na teren sa namjerom da od početka budemo daleko bolji nego u prethodnim mečevima. Jedna od stvari gdje moramo drugačije je da igramo čvršće i da pratimo dogovor iz svlačionice. Samo tako možemo da podignemo nivo igre", istakao je Džej Džej O’Brajen.

SC Derbi nakon Budućnosti čekaju mečevi sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani, FMP-om kod kuće i Igokeom u Laktašima. Trenutno je u zoni plej-ofa, na osmoj poziciji, sa trijumfom više i boljim skorom u međusobnim duelima od Splita.

"Budućnost ima širok roster i sigurno će držati visok i agresivan ritam. Mi se više bavimo svojom igrom i problemima, ali bićemo motivisani i moramo da odgovorimo energetski", rekao je trener Andrej Žakelj.

”Studenti” su spremni da iskoriste svaku šansu koja im se ukaže.

"Ovo je za nas još jedan meč u nizu sa timovima iz gornjeg dijela tabele. Spremali smo se cijele sedmice za Budućnost, znamo odakle nam dolaze najveće prijetnje i kako rival napada. Pristup mora da bude pravi na oba kraja terena, želimo da iznenadimo favorita", poručio je Mateo Drežnjak.

Bonus video: