Jovanović: Očekivao sam reakciju, ali i stegnutost; Žakelj: Bez tri spoljnja igrača je bilo nemoguće izdržati

Reakcije trenera nakon podgoričkog derbija, koji je završen pobjedom Budućnost Volija (86:69)

4902 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Pobjedom nad SC Derbijem, košarkaši Budućnost Volija napravili su veliki korak ka 3. mjestu pred plej-of AdmiralBet ABA lige.

„Plavi” nisu blistali, imali su i dvocifren zaostatak u 2. četvrtini, ali su se prenuli u 23. minutu i serijom 22:3 riješili pitanje pobjednika.

„Ne postoji meč u ovom ritmu, da li u dobrom ili lošem svjetlu, da ne utiče na ekipu. Utakmicom protiv Gran Kanarije niko nije zadovoljan, očekivao sam reakciju, ali i stegnutost u 1. poluvremenu. Bili smo bez dovoljne doze agresije i sa strahom od greške, koji ih je proizveo više nego što je normalno“, istakao je Vladimir Jovanović.

Meč je prelomljen u 2. poluvremenu.

„Treću četvrtinu smo odigrali daleko angažovanije, 'čistije u odbrani' i došlo do lakih poena iz kontranapada i otvorenih šuteva za tri. U 1. poluvremenu smo primili 10, ako ne i 15 poena nakon njihovih ofanzivnih skokova i naših izgubljenih lopti. To je razumljivo, ali nema nikakvog opravdanja. Čestitam SC Derbiju na otporu i dobroj utakmici, želim mu sve najbolje u nastavku sezone i da ostvari ciljeve“.

Budućnost u srijedu gostuje Turk Telekomu u Ankari na zatvaranju grupne faze Evrokupa. Meč nema rezultatski, ali ima značaj na psihološkom planu, kako bi se zaboravio ubjedljiv poraz od Gran Kanarije (94:69). Nakon te utakmice, u svlačionici je bio i predsjednik Dragan Bokan, a u košarkaškim krugovima se pričalo da će igrači biti finansijski sankcionisani.

„To je sport. Nisam siguran da postoji ekipa koja nije imala utakmicu kao mi. To nije opravdanje, već i realnost. O sankcijama neću da pričam, trebalo bi ih neki put i nagraditi kad naprave nešto dobro, kao što su ove godine napravili. Da pričam o razlozima loše igre i tražim alibi ne bi bilo kulturno, iako razlozi uvijek postoje. Stvarno nam je potrebna dobra utakmica, bez obzira na to što nema rezultatski značaj, jer želimo da podižemo formu iz koje smo s razlogom ispali. Siguran sam da ćemo imati pravi pristup, zbog svega što nas očekuje u finišu ABA lige, a daleko od toga da smo odustali od ciljeva u Evrokupu“, zaključio je Jovanović.

Andrej Žakelj nije imao razloga za nezadovoljstvo, jer sa problemima u kojim je njegov tim je bilo nelogično očekivati išta.

„Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobjedi, imala je veći roster i više snage, to je presudilo utakmicu. Moji igrači su dali maksimum, nemam šta da im zamjerim. Bili smo na nivou bez jednog i drugog plejmejkera u 1. poluvremenu, u kojem smo ostali i bez Drežnjaka. Bez tri spoljnja igrača je bilo nemoguće izdržati u 2. poluvremenu“, rekao je slovenački stručnjak.

U odsustvu Lorena Džeksona i Nikole Pavlićevića, šansu je dobio i iskoristio 19-godišnji Danilo Ivanović.

„Pokušali smo da se vratimo, imali smo mnogo više skokova nego protivnik, ali nismo bili raspoloženi u napadu, pogotovo u šutu za tri. Ovakva utakmica donosi samo dobro za mlade igrače koji su dobili priliku. Imamo još tri utakmice, nadam se da će nam se neko vratiti da možemo normalno da treniramo, da sa dužom klupom dobijemo još nekoga“, naglasio je Žakelj.

Bonus video: