Liga u delikatnoj situaciji

Utakmica Mornar - Crvena zvezda odgođena nepunih 20 sati prije početka, čime je nastavljena šarada u AdmiralBet ABA ligi

4226 pregleda 4 komentar(a)
Barani su pomjeranjem dovedeni u neugodan raspored, Foto: abaliga/dragana stjepanović
Barani su pomjeranjem dovedeni u neugodan raspored, Foto: abaliga/dragana stjepanović

U 20 časova i 32 minuta, tj. 19 sati i 28 minuta pred duel koji je trebalo da se odigra u “Topolici” (kad se uračuna i pomjeranje skazaljki), AdmiralBet ABA liga je na svom Tviter nalogu objavila da se utakmica Mornar - Crvena zvezda pomjera za 20. april.

”U skladu sa odlukom sportskog direktora ABA lige j.t.d, Milije Vojinovića, utakmica 23. kola između Mornar Barskog zlata i Crvene zvezde Meridianbet, koja je prvobitno bila zakazana za nedjelju, 26. marta 2023. godine, zvanično je pomjerena za četvrtak, 20. aprila 2023. godine. Utakmica je odgođena zbog delikatne zdravstvene situacije u ekipi Crvene zvezde Meridianbet”, piše u saopštenju regionalnog takmičenja.

Beograđani su ispoštovali proceduru, dostavili medicinsku dokumentaciju kojom potkrepljuju zahtjev da se utakmica pomjeri, ali ovo je još jedan udar na regularnost takmičenja i dokaz da je, od svega, u najdelikatnijoj situaciji zapravo ABA liga.

Utakmica Cedevita Olimpija - Crvena zvezda se “vuče” od sredine oktobra i nedavno je zakazana za 22. april, kada će se igrati i duel Budućnost Volija i Partizana, odgođen prošle sedmice zbog zauzetosti “Morače” zbog predsjedničkih izbora, kao i nemogućnosti da se usklade kalendari Podgoričana i Beograđana u kontinentalnim takmičenjima. I dok za ta dva pomjeranja i ima opravdanja, za ovo jučerašnje i zakazivanje utakmice Mornar - Igokea za famozni 22. april nema nikakvog.

Taj meč u “Topolici” trebalo je da se igra u januaru, ali je pomjeren kako bi jedini predstavnik BiH igrao baraž za glavnu fazu FIBA Lige šampiona. Tim iz Laktaša je, međutim, sve obaveze u Evropi završio 10. januara i sigurno je do sada mogao da “skokne” do Bara. Ovako, ostaju sumnje u regularnost takmičenja, koje su juče dodatno produbljene.

A koliko je delikatna situacija u Zvezdi, znaće se vrlo brzo. Tim Duška Ivanovića u srijedu dočekuje Valensiju, dva dana kasnije gostuje Asvelu u Vilerbanu, a sa eventualne dvije pobjede bi sačuvao ionako “tanku” nadu da može do četvrtfinala Evrolige. Ako na tim utakmicama bude kompletan, biće to još jedan udarac za ABA ligu...

Bonus video: