Brojke ne lažu - Rejnolds i Kaba su sada problem Budućnosti

Za nepunih 17 minuta, koliko je američko krilo provelo na terenu protiv Turk Telekoma, Budućnost Voli primila 27 poena više nego što je dala. Francuski centar imao indeks minus šest

7190 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Turk Telekom
Foto: Turk Telekom

Novi poraz, čak deveti u Evrokupu, u kojem je Budućnost Voli imala velike ambicije pred početak sezone, možda se ispostavi i kao veoma dobar. Ako se iz njega bude učilo...

Ko je gledao meč protiv Turk Telekoma, mogao je da vidi razliku u pristupu pojedinih igrača, a Vladimir Jovanović možda i konačno da shvati ko zaslužuje njegovo povjerenje.

Srpski stručnjak je gotovo sve prethodne utakmice počeo sa istom petorkom - Tre Be-Hejns, Petar Popović, Kameron Rejnolds, Džej Džej O’Brajen i Alfa Kaba.

U finišu, kada je prijetila katastrofa, od njih je na terenu bio samo Popović. Kapiten „plavih”, tri internacionalca iz BiH - Edin Atić, Aleksandar Lazić i Kenan Kamenjaš, te Belgijanac Emanuel Lekomt, smanjili su u posljednjoj četvrtini razliku sa 22 na svega tri poena i položili oružje tek nakon koša Aksela Buteja iz veoma teške situacije, 21 sekundu prije kraja, za konačnih 77:72.

I brojke najbolje govore koliko su neki podbacili. Jedna od statističkih kategorija koju treneri najviše „cijene” je plus-minus, tj. odnos datih i primljenih poena dok je neki igrač bio na terenu.

Rejnolds je bio katastrofalan u toj kategoriji sa minus 27 za 16 minuta i 55 sekundi na terenu! Amerikanac, čiji je najveći kvalitet šut, na posljednja tri meča Evrokupa je bio očajan, jer je iz igre gađao 17-2!

Protiv Turk Telekoma je promašio sve (četiri puta za dva, dva puta za tri poena), a zahvaljujući asistenciji i blokadi je imao indeks minus četiri.

Kaba je, takođe, ostao bez koša, a indeks mu je bio još gori (minus šest). I više od očajnih brojki brine što užasno izgleda na terenu, mada ima i krivice drugih za to - ne dobija loptu u reketu, već daleko od koša, gdje ne zna šta će sa njom, u odbrani prečesto ispada, pa više ni priča da ima tijelo potrebno za Evrokup ne „pije vodu”...

Kamenjaš, koji je u hijerarhiji tek treći centar (kada je u timu Aleksa Ilić), večeras je borbenošću i dobrim odnosom u finišu pokazao da zaslužuje šansu.

Isto važi i za Atića, koji je za 21 minut i tri sekunde upisao osam koševa, četiri asistencije, dva skoka i ukradenu loptu, a bio je u „plusu” čak 27 poena.

Uzgred, još jednom je pokazao da mu leži kada ima više loptu u rukama, jer je u posljednjoj četvrtini maltene igrao kao plejmejker.

Možda će se do 12. ili 13. aprila, kada će Budućnost u osmini finala Evrokupa gostovati Ulmu, nešto promijeniti u igri i odnosu igrača koji su daleko od prave forme, ali moraju da se izbore za priliku, a ne da je dobijaju po automatizmu...

PAROVI OSMINE FINALA

Gran Kanarija - Bursa

Turk Telekom - Breśa

Hapoel Tel Aviv - Rejer Venecija

Promiteas - Burg

Litkabelis - Pariz

Ulm - Budućnost VOLI Podgorica

Huventud - London Lajons

Prometej - Hamburg Tauers

Bonus video: