Skariolo: Trljam oči u nevjerici kad gledam šta radi Dončić

"On je jedinstveni talenat. Trljam oči svaki put kad vidim šta može da uradi. Takvu igru definitivno ne očekujete od nekoga ko ima 18 godina", rekao je Skariolo
70 pregleda 0 komentar(a)
Luka dončić, Foto: FIBA
Luka dončić, Foto: FIBA
Ažurirano: 13.09.2017. 15:04h

Španija i Slovenija igraće sjutra od 20 i 30 u polufinalu Eurobasketa.

Biće to duel jedine dvije neporažene ekipe, za mnoge i - finale prije finala.

"Gledao sam sve mečeve Slovenije i bio sam impresioniran nakon svakog. Izuzetna ekipa, sa balansom između odbrane i napada. Zapravo, više me brine njihova defanziva, koja je izuzetno pokretljiva, agresivna", kazao je selektor Španije Serđo Skariolo.

Ipak, u centru pažnje i Skariola i evropske javnosti je 18-godišnji Luka Dončić, talenat kakvog Evropa odavno nije imala i vidjela.

Slovenački vunderkind dominira na parketu, nosio je svoj tim do pobjede nad Letonijom, u tandemu sa Goranom Dragićem djeluje nezadrživo...

"On je jedinstveni talenat. Trljam oči svaki put kad vidim šta može da uradi. Takvu igru definitivno ne očekujete od nekoga ko ima 18 godina", rekao je Skariolo.

Španci su plasmanom u polufinale zadržali kontinuitet vrhunskih rezultata na velikim takmičenjima, ali jasno je da "furiju" zanima samo medalja, i to ona najsjajnija.

"Nemamo pritisak, već samo san da igramo još jedno finale", kazao je Skariolo.

Bonus video: