Boston ponizio Milvoki, Denver ne može bez Jokića

Seltiksi deklasirali Bakse, Nagetsi nisu ista ekipa bez dvostrukog osvajača MVP nagrade

3525 pregleda 0 komentar(a)
Tejtum napada Džoa Inglsa, Foto: Reuters
Tejtum napada Džoa Inglsa, Foto: Reuters

Boston će sezonu vjerovatno završiti na drugom mjestu, iza Milvokija, ali će imati da se uzdaju u nešto ako se sretnu sa Baksima u plej-ofu. Seltiksi su deklasirali lidera Istoka rezultatom 140:99!

"Kelti" su krajem prve i početkom druge dionice riješili utakmicu, kada su se serijom 29:9 odlijepili na značajnu razliku, koju su do kraja samo povećavali.

Nakon tri četvrtine na semaforu je stajalo 114:74 u korist gosta iz Masačusetsa, pa su starteri obije ekipe, presjedjeli posljednji kvartal.

Džejson Tejtum i Džejlen Braun su radili šta su htjeli, a kombinovano su ubacili 70 poena (Tejtum 40, Braun 30). Al Horford i Malkom Brogdon su dodali po 14 koševa.

Janis Antetokumpo je bio najefikasniji pojedinac indisponiranih domaćina sa 24 poena, Kris Midlton je upisao 13, Bobi Portis 12...

Nikola Jokić nije igrao zbog manje povrede lista, a Denver bez njega nije isti tim, što je iskoristio Nju Orleans, pobijedivši rezultatom 107:88.

Nije potrebna detaljnija analiza uzroka poraza Nagetsa, od kratkog pogleda na statistiku. Lideri Zapada su šutirali 35 odsto iz igre i katastrofalnih 4/28 za tri.

Brendon Ingram je postigao 31 poen za Pelikanse, Si Džej Mekolum se zaustavio na 23, dok je Jonas Valančijuna imao 15.

Džamal Mari je bio bolji od ostalih u redovima "grumenja" sa 21 košem, Brus Braun je ubacio 19, Eron Gordon 11...

REZULTATI:

Milvoki - Boston 99:140

Denver - Nju Orleans 88:107

Bonus video: