NBA liga otvara još jedno takmičenje u međusezoni, sa fajnl-forom u Las Vegasu

NBA liga i sindikat igrača postigli sporazum, osniva se još jedno takmičenje kojim bi košarkaš za njegovo osvajanje dobio pola miliona dolara

3814 pregleda 0 komentar(a)
Igrači neće biti testirani na marihuanu prema novom dogovoru lige i košarkaša, Foto: NBA
Igrači neće biti testirani na marihuanu prema novom dogovoru lige i košarkaša, Foto: NBA

Novi sedmogodišnji kolektivni ugovor potpisala je NBA liga sa sindikatom igrača, a njegovo dejstvo počeće od sezone 2023/2024. godine.

Predstoji da ga ratifikuju vlasnici klubova u NBA ligi i košarkaši, a dogovor predviđa mogućnost raskida pred posljednju godinu ugovora, piše ESPN.

Najveća je novina turnir u međusezoni, dok za pojedinačne nagrade, poput MVP sezone mogu konkurisati samo koašarkaši sa najmanje 65 odigranih utakmica.

Dodatno su ograničeni troškovi klubova koji najviše plaćaju, ali su i povećane mogućnosti trejdova i angažovanja slobodnih agenata za klubove čiji platni fond nije oprerećen.

Među novostima je i izbacivanje testova na marihuanu iz programa provjere igrača na korišćenje droga.

Nagradni fond za ekipu koja osvoji međusezonski NBA turnir biće pola miliona dolara po igraču.

Novo takmičenje uključuje kvalifkacije kao dio regularnog rasporeda sezone do decembra, a u tom mjesecu će osam najboljih igrati plej-of prema olimpijskom sistemu. Fajnl for će biti odigran na neutralnom terenu, a Las Vegas se smarta najvećim kandidatom za prvi fajnl-for.

Utakmice turnira međusezone računaće se i u plasmanu regularne NBA sezone, tako da će finalisti u regularnoj sezoni odigrati po 83 utakmice.

Bonus video: