Dalas sve dalje od plej-ofa, Nju Orleans savladao Kliperse i napravio "haos" na Zapadu

Maveriksi upisali šesti poraz u posljednjih sedam utakmica, Pelikansi predvođeni Brendonom Ingramom stigli do važne pobjede protiv favorizovnih Klipersa

2056 pregleda 0 komentar(a)
Lider Majamija, Džimi Batler u duelu sa Kajrijem Irvingom, Foto: Reuters
Lider Majamija, Džimi Batler u duelu sa Kajrijem Irvingom, Foto: Reuters

U duelu dva "očajnika" trijumfovao je Majami nad Dalasom (129:122) i time prekinuo seriju od tri poraza zaredom.

Gosti iz Teksasa su nastavili sa lošim igrama, upisali šesti poraz u posljednjih sedam utakmica, a podatak koji najviše brine jeste da su primili 129 poena od ekipe koja daje najmanje poena po meču u cijeloj ligi!

Maveriksi su imali sjajan procenat šuta iz igre (61%), ali odbrana je bila katastrofalna.

"Naša odbrana nije postojala, nismo nikako mogli da ih zaustavimo" kratak je bio Džejson Kid nakon novog razočaravajućeg poraza.

Džimi Batler je još jednom pokazao da je najbolji kad je najvažnije, pa je sa 35 koševa i 12 asistencija bio najefikasniji pojedinac "vreline". Ispratili su ga Kodi Zeler sa 20, te Maks Štrus i Kevin Lav sa po 18.

Luka Dončić je odigrao fenomenalnu utkakmicu (42-10-8), Tim Hardavej je postigao 31 poen, a Kajri Irving je dodao 23.

Ovom pobjedom Majami je obezbjedio sedmo mjesto Istočne Konferencije (u najgorem slučaju), dok se Dalas nalazi na 11. poziciji na Zapadu, sa trijumfom manje od Oklahome, koja je posljednji tim u zoni plej-ina.

Nju Orleans su mnogi otpisali nakon povrede Zajona Vilijamsona, jedan period sezone su bili u "kanalu", ali su protiv LA Klipersa ostvarili sedmu pobjedu u posljednjih osam mečeva (122:114).

Najzaslužniji za to je Brendon Ingram, koji je na svaki koš Kavaja Lenarda odgovorio svojim i držao glavu Pelikansima iznad vode.

Nekadašnji drugi pik na draftu je imao 36 poena, Jonas Valančijunas ga je pratio sa 23, uz 12 skokova, dok su se Trej Marfi i Si Džej Mekolum zaustavili na 19.

Lenard je ubacio 40 za goste iz Los Anđelesa, Rasel Vestbruk je dodao 24 (devet asistencija), a hrvatski centar, Ivica Zubac je doprinio sa 15 koševa.

Ovim trijumfom "pelikana" stvorena je jedinstvena situacija u Zapadnoj Konferenciji. Naime, šesto mjestu zauzimaju Klipersi (41-38), sedmo Pelikansi (40-38), a osmo Lejkersi (39-38).

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da Klipersi imaju bolji međusobni skor od gradskog rivala, Nju Orleans ima bolji međusobni skor od Klipersa, a Lejkersi od Nju Orleansa!

Ovaj podatak garantuje borbu do samog kraja...

REZULTATI:

Majami - Dalas 129:122

Nju Orleans - LA Klipersi 122:114

Bonus video: