Budućnost u crnogorskom derbiju domaćin Mornaru, Jovanović i Lazić: Biće interesantno, očekuje nas velika borba

Meč u "Morači", u okviru 24. kola Admiralbet ABA lige na programu je sjutra od 16 časova

7429 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Lazić, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Aleksandar Lazić, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnost Volija vezali su sedam pobjeda u Admiralbet ABA ligi i na dobrom su putu da osiguraju treće mjesto na kraju regularnog dijela. Posljednji poraz u regionalnom takmičenju pretrpjeli su od Crvene zvezde 15. januara i to im je jedina izgubljena utakmica na domaćem terenu u ABA ligi ove sezone.

Istina, između utakmica na Jadranu, "plavi" su u Evrokupu igrali uz određene oscilacije, vezali tri poraza (Trento, Gran Kanarija i Turk Telekom), pa su na kraju osvojili šesto mjesto u tom takmičenju i u osmini finala zakazali obračun sa Ulmom.

Do utakmice sa njemačkom ekipom (12.4) Budućnost će odigrati dvije utakmice u ABA ligi, a prvu sjutra (16), protiv Mornara, u "Morači" u okviru 24. kola. Meč je po prvobitnom rasporedu trebalo da bude odigran danas, ali je pomjeren zbog drugog kruga predsjedničkih izbora.

Ove dvije ekipe odigrale su sedam utakmica u "Morači" u ABA ligi i svih sedam puta je slavio domaćin. Ove sezone rivali su odigrali dvije utakmice, a Budućnost je slavila oba puta (104:87 u Baru u ABA ligi i 100:80 u polufinalu Kupa Crne Gore).

“Bez obzira što smo odigrali dvije utakmice sa Mornarom, govorim o ABA ligi i Kupu Crne Gore, promijenili smo i mi i Mornar dosta svoj sastav. Predstojeća utakmica će sigurno biti interesantna. Znamo kako igraju ekipe trenera Pavićevića. Ekipa koja je napadački nastrojena, u ovom trenutku ima dosta igrača koji posjeduju poene u svojim rukama. Mogu da kreiraju poene sa dosta šuta za tri poena i naš osnovni zadatak je da se zaustavi njihov napad. Mi kada igramo dobro odbranu to nam omogućava i lake poene, prije svega u kontranapadu. Tome bi trebalo da težimo i da popravimo procente šuta za tri poena", rekao je u najavi meča trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Budućnost nakon 22. ima 16 pobjeda i šest poraza - "plavi" imaju pobjedu više, ali i bolji međusobni skor od četvrtoplasirane Cedevita Olimpije. Sa druge strane Mornar je na skoru 7-14.

“Protiv Mornara nas, kao i uvijek, očekuje velika borba. Biće zahtjevan duel. Barani insistiraju na izuzetno brzoj igri, agresivni su u odbrani, nastoje da stignu do lakih poena iz tranzicije. Radi se o ekipi koja je napravila dosta promjena od našeg prvog meča u ABA ligi. Takođe i naša ekipa je doživjela promjene. Ukoliko naša defanziva bude na nivou, vjerujem da možemo upisati novu pobjedu", poručio je Aleksandar Lazić.

Bonus video: