Mornar u ex-Yu ruhu: Ostali stranci poslati kući

"Do kraja ćemo igrati samo sa 'domaćim' igračima pošto smo sa Amerikancima raskinuli ugovore, jer smo procjenili da ne donose željeni kvalitet", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević u najavi sjutrašnjeg (16) meča protiv Budućnost Volija

12342 pregleda 9 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar/Mediapro
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar/Mediapro

Do kraja regularnog dijela Admiralbet ABA lige ostala su još tri kola, nakon kojih će biti odigrane zaostale utakmice.

Računajući i te zaostale mečeve pred košarkašima Mornara je još pet susreta, budući da su Barani ranije odložili mečeve sa Igokeom i Crvenom zvezdom.

A prva u nizu utakmica u regionalnom takmičenju za ekipu Mihaila Pavićevića je crnogorski derbi - protiv Budućnosti u "Morači". Meč 24. kola na programu je sjutra od 16 časova, a Mornar će u tu, kao i ostale utakmice ući u drugačijem sastavu. Kako je kazao Pavićević raskinuta je saradnja sa "Amerikancima, jer smo procjenili da ne donose željeni kvalitet".

Ekipu su, dakle, napustili Džordan Aleksander Goldvajer, Kristijan Džons i reprezentativac Novog Zelanda Kori Vebster. Goldvajer je 21. januara stigao u Mornar, Džons 9. januara, a Vebster je promovisan 14. februara.

"Situacija je za nas sada opuštenija, jer smo skoro sigurno obezbjedili opstanak. Do kraja ćemo igrati samo sa 'domaćim' igračima pošto smo sa Amerikancima raskinuli ugovore, jer smo procjenili da ne donose željeni kvalitet. Budućnost je apsolutni favorit, bez dileme u ovom meču. Pokriveni su na svim pozicijama i to je tim koji je selektiran tako da napravi dobre rezultate i u ABA ligi i u Evrokupu. Na nama je da pružimo maksimum", rekao je Pavićević u najavi meča.

Mornar je praktično bezbrižan, ima dvije pobjede više od MZT-a, a jednu od čačanskog Borca, uz bolji međusobni skor od obje ekipe i tri utakmice manje.

"Lakše se diše poslije pobjeda koje smo ostvarili u borbi za opstanak. Slijedi meč protiv Budućnosti koji je za nas uvijek poseban, jer se radi o crnogorskom derbiju. Iako su favoriti odlično ih poznajemo, znamo njihove mogućnosti i rasterećeno ćemo pokušati da ih iznenadimo", poručio je Nemanja Vranješ.

Bonus video: