"Studenti" na ispitu u Ljubljani: Pokušaćemo da iznenadimo Cedevita-Olimpiju

Meč u Ljubljani igra se sjutra sa početkom u 19 časova

8193 pregleda 0 komentar(a)
Andrej Žakelj na utakmici sa Cedevita Olimpijom u prvom dijelu sezone, Foto: SC Derby/Filip Roganović
Andrej Žakelj na utakmici sa Cedevita Olimpijom u prvom dijelu sezone, Foto: SC Derby/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija sjutra (19) gostuju Cedevita Olimpiji u 24. kolu Admiralbet ABA lige.

Pred ekipom Andreja Žakelja su tri bitna meča u borbi za plej-of. Ekipa je trenutno na devetom mjestu - Split i Zadar imaju isti broj pobjeda kao i "studenti", ali i utakmicu više, s tim što Splićani imaju slabiji, a Zadrani bolji međusobni skor od crnogorske ekipe.

"Cedevita Olimpija ima sjajan napadački potencijal, jedan od najboljih u ABA ligi. Moramo da pokušamo da odgovorimo na njihovu veliku energiju i veliki broj šuteva za tri poena. Potrebno je da pokušamo da svedemo njihove bekove na što manji broj lakih šuteva. Razmišljamo najviše o nama i našoj igri, jer putujemo sa dosta problema u Ljubljanu. Velika energija i fokus mogu biti ključ da ostanemo u utakmici što duže i da imamo šansu da iznenadimo", smatra Andrija Slavković.

Cedevita Olimpija se bori za treće mjesto, a u prethodnom kolu je bila nadomak pobjede u Beogradu protiv Partizana.

"Gostujemo ekipi, koja ima odlične, iskusne individualce. Pokazali su svoj kvalitet u utakmici protiv Partizana. Igraju brzo, sa dosta slobode i energije. Moraćemo pametno i timski da odgovorimo na njihove kvalitete. U samom su vrhu ABA lige, igraju napadačku košarku, sa dosta većom rotacijom i dosta boljom odbranom. Imamo svojih problema u rosteru koje treba da zaboravimo i da pokušamo da iznenadimo u Ljubljani", rekao je Žakelj.

Bonus video: