Jovanović: Pravi pristup i reakcija; Pavićević: Bilo je teško gledati 1. poluvrijeme

„Dobio je jak udarac u butni mišić na treningu. Sad je otišao na magnetnu rezonancu. Mislili smo da nije ništa ozbiljno, ali je ultrazvuk pokazao da ima nešto. Znaćemo sjutra šta je tačno”, rekao je trener Budućnost Volija Vladimir Jovanović o povredi Emanuela Lekomta nakon pobjede nad Mornarom (99:78)

4912 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

U crnogorskom derbiju nije bilo dilema, Budućnost Voli je savladala Mornar 99:78.

Podgoričani su dominirali od starta, a Vladimir Jovanović je bio zadovoljan kako su njegovi puleni reagovali nakon poraza od Turk Telekoma u Evrokupu.

„Poslije nešto slabijeg perioda i ne baš sjajne utakmice protiv Turk Telekoma imali smo dovoljno dana, tj. tri, što je u našem slučaju mnogo. Održali smo sastanke koji su nam bili jako korisni, momci su shvatili šta se traži i pokazali reakciju. Od početka smo imali dobar pristup. Pravili smo greške, nismo bili tačni, imali smo prazne hodove, ali moram da budem zadovoljan pristupom. Čestitam i Mornaru, želim mu sreću u ABA ligi i crnogorskom prvenstvu”, naglasio je Jovanović.

Pored terena je bio Emanuel Lekomt, koji je vidno hramao.

„Dobio je jak udarac u butni mišić na treningu. Sad je otišao na magnetnu rezonancu. Mislili smo da nije ništa ozbiljno, ali je ultrazvuk pokazao da ima nešto. Znaćemo sjutra šta je tačno”, istakao je Jovanović.

Šef struke Barana Mihajlo Pavićević je bio razočaran odnosom svog tima u prvih 20 minuta.

„Čestitam Budućnosti na više nego zasluženoj pobjedi, koja nije dolazila u pitanje od 1. minuta. Nisam zadovoljan 1. poluvremenom. Rekao sam momcima da na preostalih pet utakmica igraju bez ikakvog opterećenja, ali da damo sve od sebe. Oni su to pogrešno shvatili, kao da bi trebalo da se igra bez odbrane. Primili smo 56 poena, 40 iz reketa, a nismo izašli iz bonusa ni u 1. ni u 2. četvrtini. To je bilo teško za gledanje”, rekao je Pavićević.

Iskusni stručnjak je pričao o Luki Šćuki i Vladimiru Mihailoviću, za koje je sezona završena. Pitanje je da li će biti tu u sljedećoj.

„Šćuka nam je pozajmljen i ne zavisi od nas. Volio bih da ga imam u ekipi, odavno nisam imao takvog talenta, ali zavisi od toga kakav je plan Cedevita Olimpije, koja je u procesu dolaska novog trenera. Mihailoviću se poslije dvije povrede šake pojavio se problem, odlučio je da uradi operaciju zbog hernije. To je došlo u vrlo nezgodnom trenutku po nas i za njega sezona završena”.

Bonus video: