Završeno Martovsko ludilo: Konektikat je novi šampion (VIDEO)

"Haskiji" sjajnom odbranom došli do pete titule u posljednjih 25 godina

4412 pregleda 1 komentar(a)
Igrači i stručni štab slave titulu, prvu od 2014., Foto: Reuters
Igrači i stručni štab slave titulu, prvu od 2014., Foto: Reuters

Najveći košarkaški turnir na svijetu je sinoć imao svoju kulminaciju, a svu slavu su ukrali "haskiji" sa Konektikata, koji su rezultatom 76:59 savladali San Dijego Stejt.

Košarkaši Konektikata su sjajnom odbranom u prvom poluvremenu napravili osjetljiviju razliku, koju su do kraja, uz manje probleme, uspjeli da očuvaju.

Ekipa iz Kalifornije je bolje počela utakmicu, povela 10:8, a onda je uslijedila katastrofa. "Asteci" narednih 11 minuta nisu dali niti jedan koš (!), što su "haskiji" znali da iskoriste.

Konektikat je imao i plus 16, a na veliku pauzu su otišli sa prednošću od 12 poena (36:24), što zvuči nevjerovatno, uzimajući u obzir da su njihovi protivnici u prvom poluvremenu imali više izgubljenih lopti (9) nego pogođenih šuteva iz igre (8).

Ipak, San Dijego nije odustajao. Iako su većinu druge polovine meča proveli u dvocifrenom zaostatku, Kešad Džonson je sa linije penala smanjio na svega minus pet (60:55), na pet minuta do isteka regularnog toka.

Ali već u sledećem napadu, Džordan Hokins je pogodio trojku, čime je krenula serija 9:0, koja je ugasila sve nade "asteka".

Tristen Njuton je predvodio novokrunisane šampione sa 19 poena, Adama Sanogo je dodao 17, uz 10 skokova, dok je čovjek odluke, Hokins, doprinio sa 16.

U redovima poraženih, Kešad Džonson je ubacio 14 koševa, a Lamont Batler i Darion Tramel su se zaustavili na 13.

Za najistaknutijeg igrača fajnl-fora proglašen je Adama Sanogo, koji je svojim izdanjima na ovogodišnjem turniru potvrdio da je spreman za naredni korak - NBA.

Bonus video: