Basket u mom kvartu, drugi dio: Kvalifikacioni turniri širom Podgorice, finale u Njegoševom parku

"Nagradni fond završnog turnira iznosi 3.200 eura – 1.600 za pobjednike, 900 za ekipu koja zauzme drugo mjesto, 600 za trećeplasirani tim, te 100 za pobjednika takmičenja u šutu. Zajedno sa 800 eura predviđenih za pobjednike kvalifkacionih turnira, ukupan nagrani fond biće 4.000 eura"

5635 pregleda 80 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada
Foto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada

Podgorica će ponovo biti grad basketa - drugo izdanje manifestacije "Basket u mom kvartu" zakazano je za maj i jun.

"Nakon velikog basketaškog spektakla koji je u Podgorici priredio prošle godine, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, najavljuje njegovo drugo izdanje", saošpšteno je iz Sekretarijata.

Kako navode tokom maja i juna na otvorenim terenima širom Podgorice biće organizovana četiri kvalifikaciona turnira, sa kojih će se najbolje ekipe plasirati na završni događaj na kultnom terenu "Dragan Ivanović" u Njegoševom parku.

"Manifestacija je zamišljena kao sportsko-rekreativni događaj čiji je glavni zadatak da probudi takmičarski duh uličnog basketa u našem gradu, ali i da valorizuje brojne terene koji su izgrađeni i uređeni za potrebe građana. Naravno, pored takmičarskog, podgorički basketaši će imati i dodatni motiv da se prijave za učešće, jer je za novu sezonu 'Basketa u mom kvartu' obezbijeđen značajno veći nagradni fond", saopšteno je iz Sekretarijata.

Novost u odnosu na premijerno izdanje, kako su objasnili, jeste da će sa svakog kvalifikacionog turnira vizu za završni u Njegoševom parku obezbijediti po četiri najbolje ekipe. Pobjednici kvalifikacionih turnira, pored plasmana u finale, biće nagrađeni sa po 200 eura, drugoplasirani timovi dobiće sponzorske nagrade, dok će za preostale dvije ekipe eliminisane u polufinalu biti zagarantovano mjesto među 16 najboljih u finalu.

Sa prošlogodišnje manifestacije
Sa prošlogodišnje manifestacijefoto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada

Iz Sekretarijata kažu i da će kvalikacioni turniri biti održani na sljedećim lokacijama:

7. maj – teren "preko Morače", iza Alpe bara

13. maj – teren u centru grada, na Bulevaru Ivana Crnojevića

27. maj – teren na Zabjelu, pored zgrade "Splićanka"

3. jun – teren u naselju Pričelje

24. jun – završni turnir na terenu "Dragan Ivanović" u Njegoševom parku.

Dodaju da su datumi održavanja turnira supodložni promjenama u zavisnosti od vremenskih uslova.

"Nagradni fond završnog turnira iznosi 3.200 eura – 1.600 za pobjednike, 900 za ekipu koja zauzme drugo mjesto, 600 za trećeplasirani tim, te 100 za pobjednika takmičenja u šutu. Zajedno sa 800 eura predviđenih za pobjednike kvalifkacionih turnira, ukupan nagrani fond za drugi 'Basket u mom kvartu' biće 4.000 eura", istakli su iz Sekretarijata.

Pravo nastupa na turnirima imaju svi punoljetni građani koji su zdravstveno sposobni da se bave sportom, osim košarkaši registrovani u I A košarkaškoj ligi Crne Gore, kao i drugi košarkaši registrovani u najvećim rangovima zvaničnih nacionalnih takmičenja u inostranstvu. Jedan takmičar ima pravo nastupa samo za jednu ekipu, a ekipa ima pravo nastupa na samo jednom kvalifikacionom turniru.

Navode i da se za učešće na turniru ne plaća kotizacija.

"U prijavi je neophodno dostaviti ime i prezime četiri takmičara (tri plus zamjena), njihove datume i godinu rođenja, naziv ekipe, lokaciju kvalifikacionog turnira na kojem će ekipa učestvovati, kao i kontakt telefon kapitena ekipe. Neophodno je da na dan takmičenja svi učesnici posjeduju identifikacioni dokument", piše u saopštenju.

Obavijestili su da se prijave ekipa za takmičenje vrše se putem maila: sportglavnigrad@gmail.com ili preko inboxa Fejsbuk stranice Sekretarijat za kulturu i sport – Glavni grad Podgorica.

"Prijave ekipa počinju danas (utorak) i trajaće do 3. maja. Maksimalan broj ekipa koje se mogu prijaviti za jedan kvalifikacioni turnir je 16. U prvom izdanju ove manifestacije Sekretarijata za kulturu i sport učestvovale su ukupno 52 ekipe, a na završnom turniru slavila je ekipe Old pub, ispred Frulaša i Red Cross-a", zaključuju iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Bonus video: