Stiv Ker o Milojeviću: On je fantastičan, mnogo mi je značio posljednjih godina

"Iza sebe ima nevjerovatnu košarkašku priču - i kao igrač i kao trener. Bilo je nekako logično da smo ga doveli"

6455 pregleda 0 komentar(a)
Milojević sa zvijezdom Denvera Nikolom Jokićem, Foto: Printscreen YouTube/ Altitude Sports
Milojević sa zvijezdom Denvera Nikolom Jokićem, Foto: Printscreen YouTube/ Altitude Sports

Stiv Ker i njegovi Golden Stejt Voriorsi promijenili su posljednjih godina NBA ligu, donijeli nešto novo i ubjedljivo su najbolji tim najjače košarkaške lige na svijetu.

Dio "mašinerije" iz San Franciska od 2021. je nekadašnji košarkaš i trener Budućnosti Dejan Milojević, koji je član stručnog štaba kluba iz "Čejs centra".

Koliko je Milojević važan za "ratnike" u video snimku objavljenom na zvaničnom Tviteru Golden Stejta najbolje opisao upravo Ker.

"Dejan je fantastičan, on je veliko pojačanje za nas. Iza sebe ima nevjerovatnu košarkašku priču - i kao igrač i kao trener. Bilo je nekako logično da smo ga doveli", poručio je Ker.

Trener Golden Stejta kaže da čim su intervjuisali Milojevića, shvatio zbog čega su mu ga predložili.

"Mnogo mi je značio posljednjih godina, bilo je sjajno gledati kako se razvija kao trener", dodao je Ker.

S druge strane, Milojević ne krije da je imao dilemu - da li da dođe u NBA ili ostanem.

"Ali imamo zaista najbolji stručni štab i sjajne momke i zato sam ovdje. Radimo kao grupa, svi zajedno postižemo uspjehe", istakao je Milojević.

Milojević je u Golden Stejtu zadužen za rad sa centrima, a Kevon Luni - koji je osvojio tri titule sa Voriorsima - ne krije da mu je Milojević mnogo pomogao.

"Mnogo sam naučio od Dekija. Prvenstveno kada je skok u pitanju i postavljanju pod različitim uglovima. Zatim tu je i ofanzivni skok. Uvijek sam bio dobar u tom elementu, ali nikada nisam na to gledao kao nauku - dok mi on nije pokazao prave detalje", istakao je Luni.

Milojević je kao igrač ostavio neizbrisiv trag u Budućnosti, sa kojom je osvojio duplu krunu u SR Jugoslaviji i bio jedan od najboljih igrača "plavih" u Evroligi početkom novog milenijuma, dok je u Golden Stejt otišao nakon što je trenirao crnogorskog šampiona.

Sa "Voriorsima" je prošle sezone osvojio šampionski prsten.

Bonus video: