Baskonija se nada pobjedi u Pireju ili dobroj igri Bajerna

Baskonija je ostala u igri za doigravanje nakon 33. kola Evrolige, pošto je kući dobila najgoru ekipu takmičenja, Asvel sa - 120:100

4519 pregleda 1 komentar(a)
Baskonija zavisi od svoje igre u Pireju, Foto: twitter/euroleague
Baskonija zavisi od svoje igre u Pireju, Foto: twitter/euroleague

Baskonija je ostala u igri za doigravanje nakon 33. kola Evrolige, pošto je kući dobila najgoru ekipu takmičenja, Asvel sa - 120:100.

Baskijci u posljednjem kolu gostuju lideru Olimpijakosu, kojem pobjeda treba za garantovao prvo mjesto i prednost domaće publike u plej-ofu.

Tim iz Vitorije nije bez šansi zbog boljeg međusobnogh skora od Žalgirisa - oba tima imaju po 18 pobjeda ali Baskonija i bolji međusobni skor. Žalgiris, međutim, u posljednjem kolu gostuje nemotivisanom Bajernu.

Baskonija ima šansu i da prođe dalje, uprkos očekivanoj pobjedi Žalgirisa, ali samo pod uslovom da slavi u Pireju a da Patizan izgubi obje utakmice do kraja.

Tompson sa 23 poena i 12 assitencija te Giedraitis sa 19 poena su predvodili pobjednički tim, dok je u poraženom Metjuz ubacio 25.

Partizan ima bolji međusobni skor od Baskonije, sjuzra gostuje Monaku a završava takmičenje u Štark areni sa Panatinaikosom u 34. kolu.

Bonus video: