Budućnost želi da nastavi seriju i protiv potencijalnog rivala u četvrtfinalu plej-ofa

"Mislim da ukoliko želimo da napravimo kvalitetnu utakmicu moraćemo i energetski da budemo na njihovom nivou, ako ne i bolji, kao i da nam motivacija bude na maksimumu", poručio je Jovanović

12821 pregleda 0 komentar(a)
Lazić protiv Mege na prvom meču ove sezone, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Lazić protiv Mege na prvom meču ove sezone, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Seriju pobjeda u Admiralbet ABA ligi, koja traje osam rundi, košarkaši Budućnost Volija pokušaće da nastave u Sremskoj Mitrovici.

Momci Vladimira Jovanovića u 25. kolu regionalne lige gostuju kod Mege - utakmica u dvorani "Pinki" igra se u subotu od 19 sati.

"Mislim da moramo energetski da budemo na nivou rivala, ako ne i bolji, ukoliko želimo da odigramo kvalitetnu utakmicu. Motivacija mora da bude na maksimumu", poručio je Jovanović.

Mega je od posljednjih pet mečeva dobila četiri - poražena je u prošlom kolu od Crvene zvezde.

"Mega je mlada i talentovana ekipa, koja drugi dio šampionata igra odlično, a ono što mladost podrazumijeva jeste energija i motivacija sa kojom oni izlaze na teren na svakom meču", kazao je Jovanović.

Krilni centar Aleksandar Lazić očekuje težak duel.

"Prvenstveno jer je ekipa Mege jako mlada i igra sa dosta energije. Nadam se da ćemo ispoštovati dogovor iz svlačionice i sa sastanaka. Vjerujem da ćemo da damo sve od sebe i ostvarimo veoma važnu pobjedu protiv ekipe koja nam može biti protivnik već u četvrtfinalu ABA lige", dodao je Lazić.

U prvom duelu ove sezone Budućnost je u "Morači" savladala Megu sa 79:66, ukupno ima bolji međusobni skor (15:6), dok je na terenu Mege sa sada neriješeno (5:5).

"Budućnost je u velikoj seriji pobjeda u ABA ligi. Igra dobro, ima mnogo igrača sa poenima u rukama, u toku sezone je popunila sastav sa dva igrača evroligaškog iskustva. Želimo da odigramo u visokom intenzitetu i nadamo se da, uz veliku borbu i podršku sa tribina, možemo da dođemo u situaciju da iznenadimo Podgoričane", istakao je trener Mege Marko Barać.

Bonus video: