Đorđević pred Italiju: Da budemo hrabri, jedinstveni, sigurni u sebe

"Spremni smo, a znamo način na koji moramo da igramo sa Italijom. To mora da bude fizička borba, uz izuzetnu koncentraciju", rekao je selektor Aleksandar Đorđević
0 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: Twitter
Aleksandar Đorđević, Foto: Twitter
Ažurirano: 12.09.2017. 15:57h

Osvajanjem prvog mjesta u grupi D, do koga su došli najboljim skorom u trouglu sa Rusijom i Letonijom, košarkaši Srbije otvorili su put do završnice Eurobasketa.

U osmini finala su eliminisali Mađarsku, a kostur takmičenja u četvrtfinalu im je donio možda i najpoželjnijeg rivala - Italiju.

"Znamo svi šta znači četvrtfinale, utakmica koja je izuzetno teška i izuzetno značajna. Spremni smo, a znamo način na koji moramo da igramo sa Italijom. To mora da bude fizička borba, uz izuzetnu koncentraciju", rekao je selektor Aleksandar Đorđević.

On upozorava da Italija u svakom trenutku može da bude opasna...

"Raspoložena su šuterska ekipa, imaju jednu sadašnju NBA zvijezdu Belinelija, igrača sa ogromnim iskustvom - Datomea kao liderima. Od njih prrjeti najveća opasnost, ali i jednog plejmejkera na poziciji četvorke. To je Meli. Preko njega mnoge stvari rješavaju, tako da moramo da vodimo računa o svim detaljima", kazao je Đorđević.

Sve, ipak, zavisi od izdanja srpskog tima.

"Ovo su utakmice u kojima ako vodimo računa o baš svakom detalju u igri protivnika lako možemo da zaboravimo na naše stvari. Važno je da budemo sigurni u sebe, hrabri, jedinstveni, da izađemo na teren kao ekipa i da damo sve što imamo", istakao je Đorđević.

Bonus video: