Novi ispit: Mega bi da trči, Budućnost da uspori ritam

Košarkaši Budućnost Volija gostuju u Sremskoj Mitrovici (19 sati) u 25. kolu AdmiralBet ABA lige i jure devetu pobjedu zaredom kojom bi se primakli poziciji broj tri pred plej-of

3185 pregleda 0 komentar(a)
Kameron Rejnolds u prvom duelu sa Megom ove sezone, Foto: KK Budućnost Voli
Kameron Rejnolds u prvom duelu sa Megom ove sezone, Foto: KK Budućnost Voli

Seriju pobjeda u Admiralbet ABA ligi, koja traje osam kola, košarkaši Budućnost Volija pokušaće da nastave u Sremskoj Mitrovici u još jednom meču koji je veoma važan u borbi za treće mjesto pred plej-of.

Izabranici Vladimira Jovanovića u 25. kolu regionalnog takmičenja gostuju Megi (večeras od 19 sati) i žele da sačuvaju velike šanse za poziciju broj tri. Ko zna, možda bi to značilo da im upravo Mega bude protivnik u prvoj rundi doigravanja...

Poslije 24 runde mladi beogradski sastav ima po 12 pobjeda i poraza i trenutno je šesti na tabeli - Budućnosti svakako pripada uloga favorita, ali ovakve utakmice često znaju da budu mač sa dvije oštrice.

Svjestan je toga i Jovanović, višegodišnji trener Mege...

- Mislim da moramo energetski da budemo na nivou rivala, ako ne i bolji, ukoliko želimo da odigramo kvalitetnu utakmicu. Motivacija mora da bude na maksimumu - poručio je Jovanović.

Mega je od posljednjih pet mečeva dobila četiri - seriju odličnih rezultata je prekinula u ponedjeljak protiv Crvene zvezde nakon što je u posljednjoj četvrtini dobro namučila evroligaša i natjerala ga da se pomuči za trijumf.

- Mega je mlada i talentovana ekipa koja drugi dio šampionata igra odlično. A ono što mladost podrazumijeva jeste energija i motivacija sa kojom oni izlaze na teren u svakoj utakmici - kazao je Jovanović.

Iza Budućnosti je dobar period u ABA ligi. Serija od osam pobjeda je počela 21. januara u Skoplju, deveta u nizu bi “podebljala” dobru poziciju u borbi sa Cedevita Olimpijom za treće mjesto. Kako god, i krilni centar Podgoričana Aleksandar Lazić očekuje težak duel.

- Prvenstveno jer je ekipa Mege jako mlada i igra sa dosta energije. Nadam se da ćemo ispoštovati dogovor iz svlačionice i sa sastanaka. Vjerujem da ćemo da damo sve od sebe i ostvarimo veoma važnu pobjedu protiv ekipe koja nam može biti protivnik već u četvrtfinalu ABA lige - istakao je Lazić.

U prvom duelu ove sezone Budućnost je u “Morači” savladala Megu 79:66. Ima ukupno bolji međusobni skor (15:6), dok je na terenu Mege trenutno neriješeno (5:5).

- Budućnost je u velikoj seriji pobjeda u ABA ligi. Igra dobro, ima mnogo igrača sa poenima u rukama, u toku sezone je popunila sastav sa dva igrača evroligaškog iskustva. Želimo da odigramo u visokom intenzitetu i nadamo se da uz veliku borbu i podršku sa tribina, možemo da dođemo u situaciju da iznenadimo Podgoričane - rekao je trener Mege Marko Barać.

Mladi crnogorski reprezentativac iz Mege Andrija Grbović takođe očekuje veliku borbu u dvorani “Pinki”.

- Moramo da budemo maksimalno motivisani od početka, jer je Budućnost iskusna ekipa koja zna da prepozna prednosti. Energija mora da bude prava svih 40 minuta, nadam se i da ćemo imati veliku podršku sa tribina koja bi nam pomogla da savladamo favorita - jasan je Grbović.

Bonus video: