Mesina: Ako ćemo da se nadigravamo sa Srbijom, proći ćemo kao Juve protiv Reala

"Ako počnemo da se nadigravamo sa njima, ako mislimo da možemo da se upustimo u otvorenu borbu, proći ćemo kao Juventus protiv Reala u finalu Lige šampiona", rekao je Mesina
0 komentar(a)
Belineli, Foto: FIBA
Belineli, Foto: FIBA
Ažurirano: 12.09.2017. 15:46h

Četvrtfinalne duele na Eurobasketu sjutra će zatvoriti košarkaši Srbije i Italije.

Srpski tim, iako desetkovan povredama i otkazima, kao favorit ulazi u duel sa "azurima", koji su na šampionat doputovali bez prve zvijezde Danila Galinarija.

Najveća snaga italijanskog tima, pored uvijek opasnog Marka Belinelija, je kraj klupe, odakle komanduje Etore Mesina, jedan od najboljih evropskih trenera.

Mesina je svjestan odnosa snaga na parketu i veoma precizan u najavi:

"Ako počnemo da se nadigravamo sa njima, ako mislimo da možemo da se upustimo u otvorenu borbu, proći ćemo kao Juventus protiv Reala u finalu Lige šampiona", rekao je Mesina.

Ogromna prednost Srbije je u reketu - Italijani čak i nemaju klasičnu peticu, a rival ima dva gorostasa, Bobana Marjanovića i Ognjena Kuzmića.

"Njih dvojica imaju veliku prednost u visini, a tu je Bogdanović, kao lider ekipe. Ovo je veliki test za nas. Nijedan ekipa nije nepobjediva, ali da bismo dobili ovu utakmicu, moramo da odigramo najbolju utakmicu na šampionatu, a da Srbija ne bude ispod svog nivoa", realan je Mesina.

Bonus video: