Jovanović: Pokazali smo dva lica, u finišu smo odbranom vratili utakmicu na našu stranu

Vladimir Jovanović pred početak meča dobio zahvalnicu od Mege, na čijoj je klupi bio od 2020. do 2022. godine, ali nije imao popusta - Budućnost Voli slavila 85:76

15660 pregleda 3 komentar(a)
Tim menadžer Mege Goran Ćakić daje zahvalnicu Vladimiru Jovanoviću, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Tim menadžer Mege Goran Ćakić daje zahvalnicu Vladimiru Jovanoviću, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Pobjedom na gostovanju Megi u Sremskoj Mitrovici (85:76), devetom uzastopnom u AdmiralBet ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija su „zaključali” 3. mjesto pred početak plej-ofa.

Da bi im ono izmaklo, tim Vladimira Jovanovića bi morao da izgubi i od Borca i od Partizana u „Morači”, a Cedevita Olimpija da savlada i Mornar u utorak u Baru, te Megu i Crvenu zvezdu u Ljubljani.

„I večeras smo pokazali dva lica i u odbrani i u napadu. Cijelo 1. poluvrijeme smo u napadu odigrali jako dobro, sa dobrim protokom lopte, šutirali iz izgrađenih pozicija, time sam bio jako zadovoljan”, rekao je Jovanović.

U prvoj i trećoj dionici je, međutim, odbrana popustila.

„Otvorili smo jako mekano meč u odbrani, talentovana ekipa Mege je to iskoristila. U 2. četvrtini smo odigrali bolje, ali se pojavila stara boljka - kad napravimo osjetniju razliku, igramo mekano u odbrani. Igrači Mege su nas iznosili preko blokova i u pikovima na pola terena, a kad mladim igračima to dozvolite, oni će pokazati talenat”.

U finišu je, ipak, sve leglo na svoje mjesto.

„Zadovoljan sam posljednjom dionicom, iako smo promašili otvorene šuteve za tri poena. Ali, odbranu smo odigrali na nivou 2. četvrtine i vratili utakmicu na našu stranu”, zaključio je Jovanović, koji je pred početak meča dobio zahvalnicu od Mege, na čijoj je klupi bio od 2020. do 2022. godine.

Bonus video: