"Studentima" prva meč lopta za plej-of, FMP sjutra dolazi u "Moraču"

Košarkaši SC Derbija sjutra od 18 sati u "Morači" dočekuju FMP, u posljednjoj utakmici pred svojom publikom u regularnom dijelu AdmiralBet ABA lige

9522 pregleda 0 komentar(a)
Tasić vjeruje da agresivnom igrom pada i FMP u Morrači, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Tasić vjeruje da agresivnom igrom pada i FMP u Morrači, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija sjutra od 18 sati u "Morači" dočekuju FMP, u posljednjoj utakmici pred svojom publikom u regularnom dijelu AdmiralBet ABA lige.

Za izabrnike Andreja Žakelja je to i prva prilika da se domognu osme pozicje i plej-ofa regionalne lige, nakon što je Split iznenađujuće na svom, parketu izgubio od MZT Skoplja.

"Studenti" su u prošlo kolu ispustili iznenađujuće da trijkumfuju na gostovanju Cedevita-Olimpiji (84:83), ali dobra igra na parketu favorita je vjetar u leđa pred odlučujuća dva duela, u kojima SC Derbiju je dovoljan trijumf.

"Dolazi nam tim koji igra brzu košarku i agresibvno u odbrani. Malo su promijenili roster u odnosu na naš prvi duel ali još uvijek igraju sa visokim intenzitetom i zasluženo su na visokoj poziciji. Za nas bitna utakmica i mislim da uz energiju i borbu, moraćemo igrati pametno i angažovano da bi pobijedilikod kuće - smatra Žakelj.

FMP je prvi meč u Beogradu dobio sa 90:73. U jedinom duelu u Podgorici, prije 13 mjeseci ubjedljiv je bio domaći tim (85:76).

"Utakmica sa ekipom FMP-a je za nas veoma važna u borbi za plej-of ABA lige, tako da ulazimo maksimalno motivisani i spremni. Ekipa rivala je mlada i agresivna i ako uspijemo da im odgovorimo istim pristupom imamo velike šanse za pobjedu i ostavrenje cilja, plasmana u četvrfinale - kaže Danilo Tasić.

Bonus video: