Mornar dočekao pobjedu Zvezde u Čačku i definitivno izborio opstanak u ABA ligi

Posljednje kolo će odlučiti ko ispada direktno, a ko mora da igra baraž sa finalistom NLB ABA2 lige. Borac je bolji u međusobnom skoru od MZT-a, ali u posljednjem kolu gostuje Budućnost Voliju, dok Makedonci čekaju Cibonu

13569 pregleda 4 komentar(a)
Fakundo Kampaco na utakmici u Čačku, Foto: Borac Mozzart/Duško Radišić
Fakundo Kampaco na utakmici u Čačku, Foto: Borac Mozzart/Duško Radišić

Mornar je otklonio sve brige oko opstanka u Admiralbet ABA ligi, pa će i naredne sezone biti član regionalnog takmičenja - Barani večeras nisu igrali, ali su dočekali pobjedu Crvene zvezde nad Borcem u Čačku - 87:82.

To znači da je ekipa Mihaila Pavićevića izbjegla i baraž, te da predstojeće mečeve može da igra rasterećeno.

Mornar je trenutno na skoru od sedam pobjeda i 15 poraza i ima tri meča manje od Borca (6-19) i MZT-a (6-19). Barani će u utorak dočekati Cedevita Olimpiju, potom u posljednjem kolu igrati u gostima protiv FMP-a, a onda im slijede dvije odložene utakmice, obje u Baru - protiv Crvene zvezde (20. 4) i Igokee (23. 4).

Crnogorska ekipa je u međusobnom skoru bolja i od Borca (poraz u prvom meču tri razlike, ali pobjeda u drugom pet) i od MZT-a (dvije pobjede), pa bi i u slučaju da sve tri ekipe budu izjednačene bila u najboljoj poziciji.

Posljednje kolo odlučiće ko direktno ispada, a ko će igrati baraž sa finalistom NLB ABA2 lige. Makedonski šampion čeka Cibonu, dok Čačani gostuju Budućnost Voliju. Ekipa koju vodi Dejan Mijatović je u međusobnom skoru bolja od tima Dragana Nikolića.

A kada je riječ o večerašnjoj utakmici, Zvezda je od početka vodila, Borac je samo sredinom druge četvrtine uspio da izjednači (28:28), ali je drame bilo u posljednjem minutu. Na 34 sekunde do kraja Borac je gubio 83:80 i imao napad. Onda je Petrušev blokirao Hejla, a Kampaco sa penala otklonio sve dileme.

Najefikasniji je bio Kampaco sa 22 poena. Petrušev i Mitrović su ubacili po 14.

Na drugoj strani je Hejl meč završio sa 28 poena.

Bonus video: