Žakelj: I u Laktašima želimo pobjedu, hoćemo u četvrtfinale

Trener SC Derbija zadovoljan igrom i pobjedom nad FMP-om (84:74)

8704 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Prvi cilj je bio opstanak, što je davno skinuto sa dnevnog reda.

Drugi je bio plasman u plej-of, kojem su košarkaši SC Derbija jako blizu - tim Andreja Žakelja je savladao FMP 84:74, pa ima skor 11:14, kao sedmoplasirani Zadar, ali još prijeti Igokea (9:14).

„Čestitam momcima na bitnoj pobjedi. Bila je nervozna utakmica, koja nam je puno značila za plasman u plej-of, a mislim da smo je odigrali sa dobrom energijom. U nekim elementima nam je falio fokus, ali dok smo kontrolisali napad i bili bez izgubljenih lopti, bilo je OK. Imali smo problem sa skokom, ali smo zasluženo pobijedili. Ništa nije gotovo, čeka nas još jedna utakmica kao ovaj”, rekao je Žakelj.

„Studenti” u nedjelju igraju meč odluke. Mogu da izgube pet razlike od Igokee u Laktašima, ubjedljiviji poraz bi ih natjerao da četiri dana kasnije čekaju pobjedu Mornara nad jedinim predstavnikom BiH u Baru.

„Nijedan trener se ne priprema na poraz od pet ili 20-30, bilo koliko razlike. Idemo na pobjedu, ona nam je potrebna za Top 8, na tome će biti maksimalan fokus fokus”, naglasio je slovenački stručnjak.

FMP je izgubio osmu od posljednjih devet utakmica, ali je prije dva dana, porazom Mege od Budućnost Volija, osigurao 5. mjesto na tabeli.

„Čestitke SC Derbiju na zasluženoj pobjedi. Prije utakmice smo apostrofirali da je otvaranje ključno, da ne dozvolimo protivnicima da se rastrče, jer je njima veća važnost susreta nego nama. Ali, puno domaćih igrača se razigralo. U preostale tri četvrtine smo bili ravnopravni, iskontrolisali smo i skok, imali više poena iz reketa, ali nismo pogađali u dobrim procentima”, rekao je Nenad Stefanović.

Koncepciju trenera FMP-a je poremetio četvrti faul Ebuke Izundua već u 15. minutu.

„Treću četvrtinu je presjedio, ušao je u posljednjoj i napravio peti faul. Mladi Pavićević je igrao dobro, bio je na terenu 25 minuta, a Izundu 12, ne znam da li je ikada manje”, naglasio je Stefanović.

Bonus video: