Partizan upisao 14. uzastopnu pobjedu u ABA ligi, u Zadru i Podgorici braniće 1. mjesto

Tim Željka Obradovića bolji od Igokee (89:74)

7748 pregleda 6 komentar(a)
Alen Smailagić na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Alen Smailagić na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Pobjedom nad vječitim rivalom Crvenom zvezdom 13. marta, Partizan je preuzeo 1. mjesto u AdmiralBet ABA ligi i ne želi da ga ispusti.

Tim Željka Obradovića je večeras upisao 14. uzastopnu „recku” u regionalnom takmičenju, jer je bio bolji od Igokee (89:74).

Beograđani su u 1. poluvremenu dva puta dolazili do plus 11, gosti serijom 8:0 na startu 3. četvrtine preokrenuli na 52:50, ali su tada „crno-bijeli” pojačali tempo i stigli do rekordnih plus 23 (85:62) u 35. minutu.

Najefikasniji u Partizanu je bio Aleksa Avramović sa 15 poena, a dvocifren je bio još samo Alen Smailagić, koji je najviše vremena proveo na terenu - 24 minuta i 42 sekunde.

Poslije tri mjeseca je zaigrao i mladi centar Balša Koprivica, koji je preležao mononukleozu.

U gostujućem timu najbolji su bili Nenad Nerandžić i Stefan Đorđević sa po 18 koševa.

Partizan u preostale dvije utakmice regularnog toka gostuje i pokušaće da pobjedama obezbijedi prednost domaćeg terena u plej-ofu, koja vjerovatno ni u jednom takmičenju nije bitnija nego u ABA ligi.

Ali, neće mu biti lako, jer će igrati sa ove sezone neugodnim Zadrom, a potom dolazi u Podgoricu na megdan Budućnosti, koja je takođe u velikoj seriji pobjeda u regionalnom takmičenju - devet.

Bonus video: