Prometej prvi četvrtfinalista Eurokupa

Ukrajinska ekipa je postala prvi četvrtfinalista Eurokupa, a u narednoj fazi dočekuju boljeg iz duela Promiteasa i Burga

2193 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Eurocup
Foto: Eurocup

Prometej je opravdao ulogu favorita savladavši Hamburg Tauerse rezultatom 87:79.

Ukrajinska ekipa je time postala prvi četvrtfinalista Eurokupa, a u narednoj fazi dočekuju boljeg iz duela Promiteasa i Burga.

U meču koji je zbog rata u Ukrajini igran u Rigi, Prometej je bolje otvorio utakmicu pa su već u osmom minutu imali dvocifrenu prednost (24:14).

U naredne dvije četvrtine razlika je varirala između plus osam i plus 16 za Ukrajince, a gosti iz Hamburga su početkom posljednjeg kvartala serijom 12:0 prišli na svega minus jedan (69:68).

Ipak, to se ispostavilo kao posljednji nalet Tauersa, jer je Prometej ubrzo preuzeo kontrolu i bez većih problema priveo utakmicu kraju.

Ilija Sidorov je bio najefikasniji pojedinac u pobjedničkom taboru sa 21 poenom, Di Džej Stivens je dodao 15, a Ondrej Balvin 14.

U redovima Tauersa istakao se Joeli Čajlds, koji je zabilježio dabl-dabl (19 koševa i 12 skokova), Harison Kliri je imao isti poenterski učinak kao Čajlds, dok je mladi Slovenac, Žiga Samar, ubacio 14 poena, uz sedam uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Bonus video: