NBA plej-in: Atlanta i LA Lejkersi pobjednici prvih mečeva

Hoksi se prošetali kroz Majami, "jezeraši" u sjajnoj utakmici savladali Minesotu nakon produžetaka

3765 pregleda 2 komentar(a)
Vodili Lejkerse do trijumfa: Džejms i Dejvis, Foto: Reuters
Vodili Lejkerse do trijumfa: Džejms i Dejvis, Foto: Reuters

Sinoć smo dobili dva nova plej-of učesnika: Atlanta Hokse i Los Anđeles Lejkerse.

Ekipa iz Džordžije će u prvoj rundi odmjeriti snagu sa Bostonom, dok će se NBA šampioni iz 2020. sastati sa Memfisom.

MAJAMI - ATLANTA 105:116

Prije početka plej-ina, ESPN je napravio anketu u kojoj je pitao svoje stručnjake da predvide ko će proći u doigravanje. Svih 17 ispitanika je reklo da će Majami slaviti protiv Atlante, ali su im "jastrebovi" pokazali da nisu lak zalogaj, pobijedivši Majami rezultatom 116:105.

Repriza prve runde plej-ofa prošle sezone se loše završila za ekipu sa Floride, koja je jako slabo ušla u meč. Krajem prve dionice Atlanta je prvi put stigla do dvocifrene prednosti (22:34), a gosti iz Džordžije su na poluvremenu imali plus 15 (50:65) i to nakon što je Hit serijom 11:0 smanjio razliku.

"Vrelina" je dobar ritam sa kraja prvog prenijela u drugo poluvrijeme pa su u 30. minutu bili na svega minus pet (68:73).

Ipak, to je bio posljednji trzaj momaka iz Saut Biča jer su Hoksi već do kraja četvrtine vratili dvocifrenu prednost (78:91).

Veliku razliku na ovom duelu je napravila klupa Atlante. Sadik Bej, Bogdan Bogdanović, Onjeka Okongvu i Džejlen Džonson su kominovano ubacili 53 poena.

Ekipa sa Floride ima još jednu šansu da se dokopa plej-ofa, a protivnik će im biti bolji iz duela Toronto - Čikago.

"U petak, moramo da igramo potpuno suprotno od načina na koji smo igrali večeras" jasan je bio Džimi Batler, lider "vreline".

Trej Jang je sa 25 poena, osam skokova i sedam asistencija vodio Atlantu, Dežonte Mari je dodao 18, Sadik Bej 17, Bogdan Bogdanović 14, Klint Kapela je uhvatio 21 skok...

U redovima poraženih istakao se Kajl Lauri sa 33 koša, Tajle Hiro je postigao 26, a Džimi Batler 21, uz loš šut iz igre (6/19).

LA LEJKERSI - MINESOTA 108:102

Za razliku od Majamija, Lejkersi su opravdali ulogu favorita, savladavši Minesotu nakon produžetaka (108:102).

"Jezeraše" je njihova odbrana lansirala ka trijumfu, jer su u posljednjih 11 minuta meča primili svega sedam poena.

Timbervulvsi su bolje počeli utakmicu, imali dvocifrenu prednost na poluvremenu (49:60), plus 15 u trećoj dionici (65:80), ali na kraju nisu uspjeli da osvoje Los Anđeles.

"Ljubičasto-zlatni" su u posljednjem kvartalu polako topili prednost, a do izjednačenje su došli na dva minuta i dvije sekunde prije kraja kada je Lebron Džejms pogodio trojku,

Sljedeći pogodak na utakmici desio se na 1.4 sekunde do isteka regularnog toka, a bio je dijelo Denisa Šrudera, pa se činilo da će Njemac postati heroj u "gradu anđela".

To se, ipak, nije desilo jer je Entoni Dejvis faulirao Majka Konlija pri šutu za tri poena, a plejmejker "vukova" je bio miran sa linije penala i poslao utakmicu u produžetke.

U dodatnih pet minuta nije viđeno puno poena, ali su Lejkersi bili mirnije glave, pa su na kraju zasluženo slavili.

Lebron Džejms je sa 30 poena, 10 skokova i šest asistencija bio najbolji pojedinac u pobjedničkom taboru, Entoni Dejvis je zabilježio dabl-dabl učinak (24-15), a Denis Šruder je odlično odmijenio Dianđela Rasela (koji je odigrao očajan meč) ubacivši 21 koš.

Karl Entoni Tauns je predvodio Timbervulvse sa 24 poena i 11 skokova, Konli se zaustavio na 23, Torijan Princ je dodao 14, Kajl Anderson 12, uz 13 uhvaćenih lopti...

Minesotu je koštalo katastrofalno izdanje Entonija Edvardsa, koji je postigao devet poena, pogodivši svega tri od 17 šuteva iz igre.

"Vukovi" će se za doigravanje boriti protiv pobjednika iz duela Nju Orleansa i Oklahome.

Bonus video: