Jovanović: U 2. poluvremenu smo napravili mnogo grešaka, pogotovo u odbrani

„Ulm je u 2. poluvremenu izašao na teren sa velikom energijom, igrao čvrsto, sa dosta kontakta i bilo nam je teško”, rekao je trener Budućnost Volija Vladimir Jovanović nakon poraza u osmini finala Evrokupa (92:83)

5259 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Ratiopharm Ulm
Foto: Ratiopharm Ulm

Porazom od Ulma (92:83), Budućnost Voli je drugi put zaredom takmičenje u Evrokupu završila u osmini finala.

Tim Vladimira Jovanovića je fenomenalno počeo meč, na startu 2. četvrtine imao 17 razlike (33:16), ali je nestao sa terena u 3. četvrtini, koju je njemački sastav dobio 26:9, preokrenuo na 68:62 i najavio trijumf.

„Bila je dobra utakmica. Odigrali smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom smo igrali dobru košarku na oba kraja, zaustavili smo njihove glavne šutere, u jednom dijelu i kontre, a i procenat za tri poena im je bio niži nego inače”, rekao je Jovanović na pres konferenciji.

Na velikom odmoru kao da ekipa ugasila.

„U nastavku smo napravili mnogo grešaka, pogotovo u odbrani, dozvolili smo im lake šuteve, dozvoljavali koševe sa dodatnim bacanjima... Ulm je u 2. poluvremenu izašao na teren sa velikom energijom, igrao čvrsto, sa dosta kontakta i bilo nam je teško. Čestitke kolegi i želim mu puno sreće u nastavku Evrokupa”, poručio je Jovanović.

Šef stručnog štaba Ulma „vrabaca”, Anton Gavel, bio je srećan zbog ulaska u četvrtfinale, u kojem će igrati protiv pobjednika meča Turk Telekom - Breša.

„U 1. poluvremenu smo primili 53 poena, nismo mogli da zaustavimo njihove bekove. Odradili smo veoma loš posao, ali smo u nastavku podigli nivo i dozvolili rivalu svega devet poena u 3. četvrtini, što nam je dalo šansu i nadu. Zahvaljujući dobroj odbrani smo mogli da trčimo i kontre, kreirali nekoliko otvorenih situacija za naše šutere. Bilo nam je mnogo lakše kad smo počeli da igramo odbranu”, rekao je bivši slovački i njemački reprezentativac.

Bonus video: