Vučevićev Čikago se vratio iz minus 19, Oklahomini mladići slavili u Nju Orleansu

Ostala su još dva mjesta u plej-ofu, a za njih će se boriti Majami i Čikago, odnosno Minesota i Oklahoma

5688 pregleda 2 komentar(a)
Lider Bulsa, Zek Levin, Foto: Reuters
Lider Bulsa, Zek Levin, Foto: Reuters

Plej-in mini turnir se polako kompletira, a nakon sinoćnjih mečeva su jasni i parovi čiji će pobjedinici činiti konačni kostur doigravanja.

Bulsi, našeg Nikole Vučevića, uspjeli su da se vrate iz velikog deficita i osiguraju okršaj sa Majamijem, dok je najmlađa ekipa u ligi, Oklahoma, savladavši Nju Orleans u Luizijani obezbjedila šansu da se trijumfom nad Minesotom plasira u doigravanje.

TORONTO - ČIKAGO 105:109

Čikago je na gostovanju u Kanadi gubio 19 razlike sredinom treće dionice (66:47), ali su momci iz "vjetrovitog" grada bili uporni i sjajnom igrom u posljednjem kvartalu, koji su dobili rezultatom 37:24, došli su do važne pobjede.

Iks faktor Bulsa bio je fantastični Zek Levin, koji je ubacio 39 poena (12/22 iz igre). Bek "bikova" inspirisao preokret gostiju, postigavši 32 koša u drugom poluvremenu, a to je znao i šef stručnog štaba, Bili Donovan.

"Njegovo izdanje je bilo van ovog svijeta. Dao nam je nadu" jasan je bio 57-godišnji stručnjak.

Čikago je šutirao 3/19 za tri u prvih 36 minuta, ali su u četvrtoj dionici pogodili četiri šuta iza linije 7,24 iz sedam pokušaja.

Reptorsi su šutirali užasnih 18/36 sa linije penala, što je "kumovalo" njihovoj eliminaciji.

Demar Derozan je ispratio Levina sa 23 poena, dok je Nikola Vučević zabilježio još jedan dabl-dabl: 14 koševa (6/14 iz igre) i 13 skokova.

Nikola Vučević
foto: Sofascore

U redovima poraženih, Paskal Sijakam je bio najefikasniji sa 32 koša, Fred Van Vlit se zaustavio na 26, Skoti Barns na 19...

Bulse očekuje utakmica sa Majamijem, protiv kojeg su u regularnoj sezoni imali savršen skor: 3-0.

NJU ORLEANS - OKLAHOMA 118:123

Najbolja utakmica ovogodišnjeg plej-ina odigrana je u Luizijani, gdje su "golobradi" Tanderi savladali Nju Orleans.

Ekipa čiji je prosjek godina 22,8 je hrabro izašla protiv iskusnih "pelikana", pokazala da su već sad spremni da mnogima pomrse planove, a da će kroz nekoliko godina biti glavni kandidati za osvajanje titule.

Šej Gildžes Aleksander je odigrao jako zrelu partiju. Bek "gromova" je imao najnefikasnije poluvrijeme u čitavoj sezoni, šuteve je prepuštao Džošu Gidiju i Luu Dortu, a zatim je u drugom dijelu meča odradio doktorsku disertaciju u postizanju poena.

Trojka, prodor, polu-distanca - Kanađanin je bio nezaustavljiv na sva tri nivoa, a utakmicu je završio sa 32 poena (11/22 iz igre).

Šej je u posljednjih 29 sekundi riješio pitanje pobjednika. Teškim šutem uz čeonu liniju je donio prednost svom timu, a potom sa četiri bacanja potvrdio trijumf.

"Na početku utakmice, nisam očekivao svoj veliki doprinos u napadu. Igrao sam za saigrače, htio sam da budu puni samopouzdanja i u "atak-modu". Nakon toga, protivnička odbrana morala da se fokusira na njih, pa se moja ofanzivna igra prirodno otvorila" rekao je nakon meča lider novih "gromova".

Džoš Gidi je prvi put u karijeri imao utakmicu sa preko 30 koševa i 10 asistencija, dok je Lu Dort upisao 27.

U redovima Pelikansa se istakao Brendon Ingram, koji je ubacio 32 poena, Trej Marfi se zaustavio na 21, Jonas Valančijunas je imao 16 koševa i 18 skokova...

Bonus video: