Rasplet u Evroligi, Fener na mukama

Turski tim bi mogao da zauzme 5. mjesto pobjedom nad Crvenom zvezdom u Beogradu, ali i da ostane bez plej-ofa

6377 pregleda 0 komentar(a)
Džonatan Motli i Filip Petrušev na prvoj utakmici u Istanbulu, Foto: euroleague
Džonatan Motli i Filip Petrušev na prvoj utakmici u Istanbulu, Foto: euroleague

Posljednje kolo Evrolige igra se danas i sjutra. Šest timova je izborilo plasman u četvrtfinale, a samo se za jedan zna na kojoj poziciji će dočekati nokaut fazu - Monako će, šta god da se desi, biti četvrti.

Olimpijakos i Real u završne borbe ulaze poravnati na vrhu, s tim da tim iz Pireja ima bolji međusobni skor. Grci dočekuju Baskoniju, a “kraljevski klub” gostuje Makabiju i u slučaju poraza bi mogao da preda 2. mjesto Barseloni, koja je u “Palau blaugrani” favorit protiv Valensije.

U najčudnijoj situaciji je Fenerbahče, koji otvara 34. kolo večerašnjim gostovanjem Crvenoj zvezdi (19 časova). Tim Dimitrisa Itudisa bi pobjedom osigurao 5. mjesto i imao veliku šansu za fajnl-for protiv Monaka, ali bi mogao i da ostane bez plej-ofa. Naime, ako izgubi od tima Duška Ivanovića, koji je najavio da želi pobjedom da se oprosti od elite, Fener bi mogao da ostane deveti ako Baskonija slavi u Pireju, a Žalgiris bude bolji od Bajerna u Minhenu.

Partizan će u najgorem slučaju biti sedmi i protiv koga god da bude igrao imaće šansu, jer je Željko Obradović u karijeri 21 put vodio ekipe u četvrtfinalu i samo jednom se nije domogao fajnl-fora! “Crno-bijeli” su favoriti protiv Panatinaikosa u “Štark areni”, a mogli bi da napreduju na tabeli u slučaju poraza Fenerbahčea i Makabija. Kad sjutra izađu na teren, znaće šta ih čeka, jer i Turci i Izraelci igraju večeras.

Ako Fener pobijedi, ostaće samo dilema ko će u plej-of - Baskonija ili Žalgiris. Ako obje ekipe završe sa istim skorom, Baskijci će biti osmi...

RASPORED

Danas:

Crvena zvezda - Fenerbahče (19)

Alba - Asvel (19)

Olimpijakos - Baskonija (20)

Makabi - Real Madrid (20.05)

Virtus - Armani (20.45)

Petak:

Anadolu Efes - Monako (19.30)

Partizan - Panatinaikos (20.30)

Barselona - Valensija (20.30)

Bajern - Žalgiris (20.30)

Bonus video: