Ekonomski fakultet i dalje bez poraza, u četvrtfinalu slavile ekipe Građevinskog fakulteta i PMF-a

Utakmica Fakultet za sport i fizičko vaspitanje protiv ekipe Medicinskog fakulteta na programu je u utorak

2600 pregleda 69 reakcija 0 komentar(a)
Anica Beljkaš, Foto: SSSCG
Anica Beljkaš, Foto: SSSCG

Ekipa Ekonomskog fakulteta je u četvrtfinalu Meridianbet Studentske lige Crne Gore savladala Pravni fakultet (55:36), nastavila pobjednički niz, pa je jedina ekipa sa maksimalnim učinkom.

Ekonomski fakultet je od starta nametnuo žestok ritam, vršio je presing, pa je na poluvremenu imao 19 poena prednosti - 55:36. Ekipa je do kraja utakmice mirno privela meč kraju, a tačku na susret stavila je jedina djevojka u timu - Anica Beljkaš, poenima iza linije 6.75m.

Iznenađenje dana priredili su košarkaši Građevinskog fakulteta koji su savladali vicešampionsku ekipu, ETF-a (45:42). U egal utakmici odlučila je nešto agresivnija igra Građevinskog fakulteta i mirna ruka Jovovića sa linije slobodnih bacanja.

Detalj sa utakmice Građevinskog fakulteta i ETF-a
Detalj sa utakmice Građevinskog fakulteta i ETF-afoto: SSSCG

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji je bio Luka Rakočević sa 16 postignutih poena dok je u poraženom timu bolji od ostalih bio Marko Raičković sa 11 postignutih poena.

U trećem četvrtfinalnom meču ekipa PMF-a slavila je protiv ekipe Biotehničkog fakulteta 61:56. Lakše nego što to konačan rezultat pokazuje PMF je sigurnom igrom tokom čitavog meča istakao ozbiljnu kandidaturu za odbranu titule.

Detalj sa utakmice PMF-a i Biotehničkog fakulteta
Detalj sa utakmice PMF-a i Biotehničkog fakultetafoto: SSSCG

Najefikasniji igrač susreta bio je Filip Maraš sa 21 postignutim poenom, dok su u ekipi Biotehničkog fakulteta bolji od ostalih bili Dragašević sa 18 odnosno Vukadinović sa 16 postignutih poena.

Utakmica Fakultet za sport i fizičko vaspitanje protiv ekipe Medicinskog fakulteta na programu je u utorak.

Bonus video: