Nebojša Bogavac pred polufinale sa Krkom: Samo je teren mjerilo

Košarkaši Podgorice danas (16 sati) protiv favorita Krke igraju polufinale NLB ABA2 lige - ako slavi, tim Nebojše Bogavca osiguraće makar baraž za popunu regionalne elite

8495 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Bogavac na utakmici sa Zlatiborom, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Nebojša Bogavac na utakmici sa Zlatiborom, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Ubjedljivom pobjedom (89:64) nad Zlatiborom i plasmanom u polufinale NLB ABA2 lige košarkaši Podgorice izjednačili su najbolji učinak u istoriji kluba u ovom takmičenju.

Tim Nebojše Bogavca je protiv prošlogodišnjeg šampiona dominirao od početka do kraja susreta, savladao ekipu koja je i ove sezone bila jedan od kandidata za titulu i za danas (16) zakazao meč sa još jednim favoritom - Krkom. Tim iz Novog Mesta predvođen najboljim igračem lige, Rokom Stipčevićem, u četvrtfinalu je savladao Sutjesku (91:82).

- Nekada i domaći teren može da bude optećerenje. Njima prepuštamo ulogu favorita, ali će to na parketu morati da dokažu. Na terenu će favorit biti ona ekipa koja uđe jače, kvalitetnije, sa većom željom i dozom odgovornosti. Na parketu su šanse 50:50. Očekujem da odgovorimo sa velikom energijom i željom kao što je to bio slučaj u utakmici sa Zlatiborom - rekao je za “Vijesti” trener Podgorice Nebojša Bogavac.

Stipčević je najveća opasnost - bivši igrač Sasarija, Tofaša, Olimpije iz Milana, Ritasa ove sezone je postao rekorder u NLB ABA2 ligi po broju asistencija na jednom meču (18 - protiv Pelistera). Prosječno postiže 15 poena za skoro 30 minuta na parketu.

- Stipčević je broj jedan što se tiče organizacije, obratićemo veću pažnju na njega. On je ključan igrač, ali ne bih ni ostale zanemario. Tu je i Radosav Spasojević, koji zaslužuje da se spomene - smatra Bogavac.

Podgorica je prije dvije godine u “Morači” igrala polufinale (izgubila od Sparsa), prošle nije izborila plasman na završni turnir, a ove je ponovo došla među četiri najbolja tima. Mladi sastav iz glavnog grada Crne Gore je vezao osam pobjeda u regionalnom takmičenju - sezonu je otvorio sa tri poraza (od Sutjeske, Zlatibora i Krke), a posljednji je pretrpio u decembru prošle godine od TFT-a.

- Postoji veliko zadovoljstvo kod igrača, stručnog štaba i ljudi iz uprave. Kao mlad kolektiv smo sve iznijeli na lijep način. Idemo pravim putem - poručio je Bogavac.

Trener Krke, Gašper Okorn, smatra da njegov tim mora da zaustavi Luku Bogavca ukoliko želi da trijumfuje.

- Poznajemo Podgoricu, ovo nije ista ekipa u odnosu na početak sezone. Dolaskom Luke Bogavca dobili su neophodan kvalitet. Posljednji 'balon' u Širokom Brijegu su odigrali veoma dobro, savladali su i Zlatibor, vezali osam pobjeda. Moramo da budemo pametni na terenu - poručio je Okorn.

Podgoričani bi plasmanom u finale obezbijedili makar baraž sa pretposljednjom ekipom iz Admiralbet ABA lige. U drugom polufinalu se sastaju Helios i Široki Brijeg (20 sati).

Bonus video: